[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

Od danas pojačana radarska kontrola

Policijska uprava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas počinju da sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Na području Čačka radari će do 22.00 časa biti na gradskim saobraćajnicama, do 14.00 časova na putnom pravcu Mojsinje – Mrčajevcu, a od 14.00 do 22.00 časa od Konjevića ka Parmencu. Kontrola brzine kretanja vozila sprovodiće se tokom dana i u Ivanjici, Guči i Gornjem Milanovcu.
Prema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije proteklog vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a jedna je zadobila teške telesne povrede, u Ivanjici su evidentirane dve u kojima su dve osobe prošle sa lakšim povredama, a uGornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na niskonaponskoj mreži u Čačku će u toku pre podneva bez električne energije ostati potrošači u Ljubićkoj ulici od kružnog toka do ulice Kralja Petra, isključenje je planirano od 09.00 do 10.00 sati, a u u Kablarskoj ulici i Zanatskoj četvrti u od 12.00 do 14.00 časova.
U Ivanjici su planirani radovi na dalekovodu zbog kojih će od 9.00 do 17.00 časova bez struje biti zaseok Stanicić u Međurečju.

Vodosnabdevanje

Zbog kvarova na vodovodnoj mreži u toku pre podneva je moguće isključenje vode u Kulinovačkom polju i u Preljini kod gorblja, a u Gornjem Milanovcu trenutno prekid u snabdevanju vodom imaju stanovnici Neškovića naselja, koji će bez vode biti do 11.00 sati.

Bioprognoza

Danas se osobama sa srčanim obolјenjima savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološpkih prilika. Meteoropate mogu imati tegobe u vidu glavobolјe i razdražlјivosti.

Stanje na putevima

Jutro je pretežno vedero i sunčano, ali veoma hladno, a veoma niske temperature tokom noći i jutra zaleđuju mokre deonice koje nastaju dnevnim otapanjem snega, zbog čega se savetuje opreznija vožnja. Razlike između dnevnih i noćnih temperaura utiču i na češću pojavu odrona koje treba očekivati na svim putevima kroz stenske useke i klisure. Usporena vožnja zbog radova očekuje vozače na deonici magistralnog puta Preljina – Ovčar Banja, gde se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvija uz naizmenično propuštanje, na deonici od Čačka ka Guči, kod Spomen parka, na putu između Progorelice i Bogutovca gde se od 07.00 do 16.00 časova izvode radovi na sanaciji klizišta uz naizmenično propuštanje vozila koje je regulisano semaforskom signalizacijom, kao i na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, a teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazi iz Srbije čekaju oko četiri sata, na Šid u dva sata, a na graničnim prelazima Horgoš i Gradina oko sat i po.

 

Поделите вести