[rstr_selector]

Od direktora zavisi rad škole

Društvo direktora škola Srbije osnovano je u Čačku na predlog 40 direktora osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga. Tokom sedam godina postojanja proširilo se na celu zemlju, pa u ovom trenutku ima oko 400 članova.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora Društva direktora škola Srbije, Ivana Ružićića, inače direktora čačanske Gimnazije, ova organizacija okuplja direktore osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova iz cele Srbije, a ciljevi su im primena novih ideja u oblasti obrazovanja, poboljšanje stručnog i materijalnog statusa direktora škola i unapređenje sistema obrazovanja.

Polazimo od toga da je direktor, pre svega, pedagoški rukovodilac i da je on u velikoj meri odgovoran i zaslužan za kvalitetan rad svake škole. Ciljevi udruženja su usmereni ka tom pravcu da se podiže pojedinačni nivo kvaliteta rada svakog direktora vrtića ili osnovne i srednje škole i da se, samim tim, poboljšava rad celog obrazovno-vaspitnog sistema. U utorak, 6.decembra Čačak će biti domaćin petoj redovnoj, i ujedno trećoj izbornoj, Skupštini našeg Društva. Očekujemo dolazak oko 150 direktora iz svih krajeva Srbije, a biraćemo predsednika Skupštine i osam članova Upravnog odbora, kaže Ružičić.

Kandidati za predsednika nepoznati

Ivan Ružičić kaže da će imena kandidata za predsednika Skupštine Društva direktora škola biti poznata tek u toku sednice s obzirom na to da je predviđeno da tek rada budu i predloženi.

– Biće izabrana i po dva člana Upravnog odbora iz četiri regiona. Društvo direktora škola ima četiri regiona i to su: Beograd, Vojvodina, Jugoistočna i Centralna i Zapadna Srbija. Dakle, osim predsednika Skupštine, biće izabrano i osam članova Upravnog odbora. Posle toga, na prvoj konstitutivnoj sednici, biće izabran i predsednik Upravnog odbora, rekao je Ružičić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *