Od mesnih zajednica zavisi otvaranje mikro pijaca u Čačku

Od mesnih zajednica zavisi otvaranje mikro pijaca u Čačku

0

Usvajanjem generalnih urbanističkih planova čačanskih naselja, steći će se zakonski uslovi da se u okviru mesnih zajednica otvore dugonajavljivane mikro pijace.

Prodaja poljoprivrednih proizvoda na trotoaru decenijama je prisutna na Ljubić keju i Alvadžinici, kao i u Atenici i Aveniji, pa se očekuje da će upravo ova naselja među prvima krenuti u proceduru za otvaranje mini-tržnica.

Miloš Milosavljević, načelnik Gradske uprave za urbanizam, kaže da predstavnici mesnih zajednica već sada treba da krenu sa usvajanjem neophodnih akata, kako bi njihov zahtev za otvaranje pijace ušao u budžet grada za narednu godinu.

– Vrlo je bitno da mesne zajednice svojim planom rada i aktivnostima planiraju, da bi to moglo da se uvrsti u budžet, da ih budžet planira za narednu godinu. Ako planiraju otvaranje mikro pijace oni bi već ove godine morali da usvoje neke odluke. Što se te tematike tiče, usvojeni su skoro svi planovi, sada se usvaja plan Parmenac-Beljina, to je zadnji plan. U svakom naselju postoje takozvane zone koje su određene za centre mesnih zajednica u okviru kojih će biti, odnosno mogu biti, i pijace. Svaki plan ima u sebi minimum jednu do dve zone koje su namenjene za te takozvane centre mesnih zajednica, odnosno centralne zone sa raznim sadržajima u okviru kojih mogu da budu i te pijace. D li su one tipa mikro pijaca ili su nesto veće, to je sada stvar analize same lokacije – rekao je Miloš Milosavljević.

POSTAVI ODGOVOR