Od ponedeljka zatvoren deo Balkanske ulice u Čačku

Od ponedeljka zatvoren deo Balkanske ulice u Čačku

0
Radovi

Zbog radova na rekonstrukciji hidrotehničkih instalacija i kolovozne konstrukcije u Balkanskoj ulici u Čačku, od ponedeljka 21. septembra do 5. oktobra, biće potpuno obustavljen saobraćaj u delu Balkanske između Nemanjine i Solunske ulice. U Ulici Dr Dragiše Mišovića, zbog radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici 7, za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka iz pravca Opšte bolnice ka gradu. U zoni radova koji se odvijaju od raskrsnice sa Ulicom 7, saobraćaj se odvija usporeno prema postavljenoj saobraćajnoj siganlizaciji.

Elektrosnabdevanje

Iz čačanske Elektrodistrubucije su za danas najavili radove na zameni niskonaponskog ormana zbog kojih će od 9 do 17 časova bez elelektrične energije biti potošači u delovima ulica Braće Glišić, Kuželjeve, Dobračine i Milete Ćurčića. Na području Dragačeva od 07.00 do17.00 časova bez struje će biti zaseok Stanojevići u Gornjoj Kravarici zbog radova na rekonstrukciji nisko naponske mreže koji će se obavljati do 23. septembra.
Zbog radova na zameni dalekovodnog stuba koji su planirani za ponedeljak, 21. septembar, bez električne enrgije biće potrošači u delu Trbušana, potes Lug oko Furneksa i deo oko Osnovne škole ka Prijevoru, u vremenu od 08.00 do 15.00 časova. U slučaju da radovi ne budu završeni u planiranom terminu, biće nastavljeni i u utorak 22. septembra.
Za ponedeljak je najavljeno i isključenje struje zbog radova na dalekovodu od 08.00 do 14.00 časova kada će bez električne energije biće potrošači u gornjem delu Prislonice, oko manastira Vujan, kao i zaseoci Bojovići i Pavlovići.

Hitna pomoć

U hitnoj medicinskoj službi u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 26 pacijenata, a na terenu su intervenisali 35 puta. U Gornjem Milanovcu je takođe evidentirano 26 pregleda u stanici hitne pomoći, a kućnih poseta je bilo 10.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će pogodovati hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta i nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Promenljive vremenske prilike povećavaju opasnost od odrona zbog čega se vozačima savetuje opreznija vožnja na putevima u planinskim predelima, pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Usporena vožnja vozače očekuje na deonici od Užica ka Zlatiboru zbog aktuelnih radova zbog kojih je vreme prolaska produženo, što je posebno karakteristično u danima vikenda.
Zbog državnog takmičenja u skijaškom trčanju na ski rolerima koji se održava na Zlatiboru, danas će u periodu od 18 do 20 časova biti zatvoren deo puta ka Semegnjevu, od prodavnice „Sunce“ na Zlatiboru do železničke stanice u Semegnjevu. U nedelju i u ponedeljak ista deonica biće zatvorena u prepodevnim satima, u periodu od 8 do 11 sati.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminaima nema dužih čekanja, dok su moguća duža zadržavanja na teretnim terminalima ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR