[rstr_selector]

Odbornici u petak ocenjuju rad čačanskih javnih preduzeća u protekloj godini

Na dvadeset drugoj sednici Skupštine Grada Čačka, koja će biti održana u petak, pred odbornicima će se naći dvadeset tačaka dnevnog reda. Miroslav Petković, sekretar Skupštine, ističe da bi na ovoj sednici trebalo da bude izmenjen i gradski Statut u nekoliko tačaka.

– Najznačajnija tačka na ovoj sednici prema mom mišljenju je Odluka o završnom računu budžeta Grada Čačka za 2017. godinu, gde će načelnik finansija podneti izveštaj kako su se trošila sredstva građana u prethodnom periodu. Pored toga, imaćemo i određene izmene Statuta, pre svega vezano za Savet za javno zdravlje, koji treba da se uskladi sa novim zakonskim propisima. Jedna od najvažnijih tema za naše građane je obezbeđivanje javnog osvetljenja, a ono što će biti interesantno odbornicima i svima koji prate sednicu jesu izveštaji javnih preduzeća. Naime, sva preduzeća čiji je osnivač Čačak, kao i dva regionalna preduzeća, „Rzav” i „Duboko”, podneće izveštaje o svom radu i poslovanju, kaže Petković.

Počinju radovi na rekonstrukciji skupštinske sale

Prema njegovim rečima, u drugoj polovini jula trebalo bi da počnu radovi na rekonstrukciji skupštinske sale.

– Očekujem da se procedura za javne nabavke sprovede do polovine jula, a nakon toga bi trebalo da počnu građevinski radovi za koje je predviđeno da traju 75 dana. Imamo i alternativno rešenje što se tiče obavljanja venčanja dok sala bude u procesu rekonstrukcije, a to je da napravimo saradnju sa Domom kulture i da tamo obezbedimo adekvatne uslove kako bi naši građani mogli da obave čin venčanja na dostojanstven i kulturan način, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

One Response

  1. I oceniće kako partija kaže. To sve ništa ne znači dok ne daju građanima mogućnost da ocene rad, pa onda da te ocene o rešenim i nerešenim problemima razmatraju i pretresaju na sednici.

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *