Odbornici u utorak o poljoprivredi, vrtićima i turizmu

Odbornici u utorak o poljoprivredi, vrtićima i turizmu

- Najvažnije je da kažem da se cena boravka dece u vrtićima neće menjati. Ova tačka će se naći na dnevnom redu isključivo zato što su, prema novim propisima, predškolske ustanove čiji je osnivač grad Čačak u obavezi da svoje cenovnike dostave odbornicima, kaže Miroslav Petković

0

Odbornici gradske Skupštine u Čačku će na 11. sednici, zakazanoj za utorak, 28. februar, razmatrati predlog izmena i dopuna dela plana generalne regulacije koji se odnosi na buduću industrijsku zonu koja bi trebalo da bude formirana na prostoru Konjičkog kluba „Milenko Nikšić”. Osim toga odbornici će pred sobom imati još 22 tačke dnevnog reda, kaže sekretar Skupštine, Miroslav Petković.
– Odbornici će u utorak razmatrati i predlog programa mera podrške za sprovođenje politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Čačka za ovu godinu. U vezi sa tim, odbornici će razmatrati i predlog odluke o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava u poljoprivredi što je značajno sa aspekta omogućavanja da se određena sredstva ulože u poljoprivredu. Biće razmatran i predlog odluke za utvrđivanje doprinosa za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta zbog usklađivanja sa Zakonom o planiranju i izgradnji i prenosa nadležnosti sa „Gradca” na lokalnu poresku administraciju, kaže Petković.

Cena vrtića će biti razmatrana, ali ne i menjana

Sekretar gradske Skupštine, među ostalim tačkama dnevnog reda narednog skupštinskog zasedanja, izdvaja i predlog odluke o utvrđivanju ekonomske cene korišćenja usluga vrtića.
– Najvažnije je da kažem da se cena boravka dece u vrtićima neće menjati. Ova tačka će se naći na dnevnom redu isključivo zato što su, prema novim propisima, predškolske ustanove čiji je osnivač grad Čačak u obavezi da svoje cenovnike dostave odbornicima, kaže Petković.

POSTAVI ODGOVOR