[rstr_selector]

Odmaralište „Ovčar“ nije logor već ponos Čačka

Aktuelnu direktorku Predškolske ustanove “Radost” Maricu Nešović može smeniti samo Upravni odbor ili ministar Žarko Obradović lično, kaže predsednik Upravnog odbora čačanskih vrtića Radivoje Domanović, koji nema nijednu zamerku na njen dosadašnji rad.

On sam ne želi da ulazi u “političke priče oko smene direktorke”, a kaže da na njega povodom toga niko ne vrši pritiske. Poređenje čačanskog odmarališta “Ovčar” u Ulcinju sa logorom,

Domanović naziva “najvećom brukom” koja je u poslednjih 30 godina izgovorena o tom objektu. Domanović, koji je na funkciju predsednika UO imenovan iz redova “Nove Srbije”, objašnjava da je Nešovićeva pre godinu dana izabrana putem javnog konkursa kao “nestranačka ličnost” i da je prilikom tajnog glasanja dobila većinsku podršku svojih kolega:

– Upravni odbor ustanove je samo potvrdio tu odluku zaposlenih, a onda je isto učinio i ministar prosvete. A zaposleni i roditelji dece su za mene najbolji sud kako je radila direktorka. Po zakonu nju može da smeni samo UO iz određenih razloga, koji su navedeni u aktima preduzeća ili sam nadležni ministar, kako je inače propisano za sve škole i ostale obrazovne ustanove – razjasnio je Domanović.

Na pitanje kako tumači priče o smeni Nešovićeve i da li će prilikom eventualne smene braniti “rad i uspeh”, kako je to više puta rekao o aktuelnoj direktorki, ili pozicije stranke, on ne daje precizan odgovor, već kaže:

– Ona je i dalje direktor. Ja sam bio predsednik starog UO, a od pre mesec dana ponovo sam izabran. Ni tada, kao ni sada nemam primedbe na njen rad. Upravni odbor je zasedao pre mesec dana i o eventualnoj smeni nije bilo govora. Ustanova funkcioniše normalno. A što se tiče političkih priča, ja u to ne ulazim… Ni od članova UO iz redova roditelja nikada nisam čuo primedbe, niti sam imao probleme. Na mene niko ne vrši pritisak u vezi smene, niti ja dozvoljavam da me neko pritiska bilo zašta. Imaju tamo odgovorni ljudi koji su dogovorili podelu preduzeća i ostalo…. – kaže Domanović.

Mnoge Čačane, koji su svoju decu slali na letovanje u Ulcinj, uznemirila je pre dvadesetak dana izjava Zvonka Mitrovića, člana Gradskog veća, da je objekat o kome brine PU “Radost” – “nalik logoru”.

– To je najveća bruka koju je neko mogao da izgovori za to odmaralište. Kao dete sam prvi put video more baš u Ulcinju i sada skoro idem u penziju… Bio sam tamo pre dve godine i ponosan sam na Ulcinj, jer za mene je to najlepše dečije odmaralište na tom delu primorja. Šaljemo svakog leta roditelje u kontrolu i obilazak. Nikad nijedna zamerka o stanju i uslovima u letovalištu nije stigla od njih – kaže na kraju Domanović.

Od predstavnika grada koji su nedavno putovali u Ulcinj, čačanska javnost još nije dobila obećani izveštaj o odmaralištu „Ovčar“.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *