[rstr_selector]

Odmaralište za decu – poligon za političke igre

Poslednjih meseci vodi se velika rasprava o tome u kakvom je stanju čačansko dečije odmaralište u Ulcinju. Na sednicama Gradskog veća u Čačku više puta čule su se zamerke na račun rukovodstva Predškolske ustanove “Radost” za “nemaran odnos” prema odmaralištu “Ovčar”, koje je navodno postalo “zapušteno i oronulo”.

Zvonko Mitrović, član Gradskog veća zadužen za urbanizam, čak je uporedio ovaj objekat sa logorom, iako brojni roditelji svakog leta šalju svoju decu u ovo odmaralište! Proteklih dana gradske vlasti su poslale i delegaciju kako bi se proverilo stanje na licu mesta u Ulcinju. Jedan od članova delegacije je i Zvonko Mitrović, koga smo pozvali da nam kaže prve utiske o odmaralištu koje pripada čačanskim vrtićima. Mitrović nam je rekao da više neće komentarisati o ovoj temi, sve dok se ne zauzme “zvaničan stav” po tom pitanju i da će on biti dostavljen javnosti sledeće sedmice u vidu detaljnog izveštaja.

Sa druge strane, Marica Nešović, direktorka čačanskih vrtića, smatra da je iznošenje ovakvih ocena o odmaralištu štetno za ustanovu, ali i za grad. Ona kaže da je stanje objekta u Ulcinju “zadovoljavajuće” i navodi da su i svih ranijih godina gradski čelnici i članovi Upravnog odbora ove ustanove išli u obilazak dečijeg odmarališta kako bi se odredile prioritetne popravke, ali da nikada nijedne primedbe nije bilo. Zamerke nekih ljudi iz aktuelne gradske vlasti da se ne zna koliko je i kada uloženo u čačansko odmaralište “Ovčar”, direktorka smatra “neprihvatljivim”, budući da svake godine Upravni odbor ove ustanove usvaja izveštaj o radu odmarališta i boravku dece u njemu. Šta je poslednjih godina sve urađeno i renovirano u odmaralište u Ulcinju, Nešovićeva navodi:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/marica-ne-ovi-3{/soundcloud}

Ono što su o odmaralištu proteklih dana rekli neki članovi Gradskog veća, a posebno Zvonko Mitrović, direktorka Predškolske ustanove u Čačku, smatra “neprimerenom vrstom pritiska” na nju kako bi dala ostavku na mestu direktora ove ustanove, koja je po koalicionom sporazumu „pripala“ SNS.

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/marica-ne-ovi-2{/soundcloud}

Marica Nešović našla se i na meti kritika zbog uvećanja svoje plate u vidu stimulacija, za koju kaže da je potpuno u zakonskim okvirima.Ona, takođe, navodi da ne vidi nikakvu vezu između Urbanizma i stimulacija plata kako direktora, tako i zaposlenih, osim težnje da se po političkom osnovu smeni sadašnje rukovodstvo.

Direktorka čačanskih vrtića prvi put otvoreno priča o višemesečnim pritiscima da podnese ostavku. O izjavama predsednice Upravnog odbora JKP “Komunalac” Gordane Petković da je Bratislav Jugović, član Gradskog veća, dolazio kod nje i tražio pomoć za smenu čelnice vrtića, Nešovićeva iznosi da izvesne navode  ne može da komentariše, jer nije bila prisutna. Ono što je izvesno jeste da je Bratislav Jugović posećivao Nešovićevu,kako sam, tako i u društvu Biljane Otašević sa kojom deli stranačko opredeljenje i da su oboje inicirali njenu ostavku , saopštila je Nešovićeva. Direktorka je, još, izjavila da je njeno osnovno zanimanje vaspitač i da je na svoj prvobitan posao veoma ponosna, ali da joj smeta što se politika „uvukla“ u vrtić.

Na pitanje da li je zatražila “zaštitu” gradonačelnika Čačka Vojislava Ilića, koji je više puta javnosti obećavao da neće biti partijskih zapošljavanja, niti smena direktora koji su dobro obavljali svoj posao, Marica Nešović odgovara:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/marica-ne-ovi-6{/soundcloud}

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *