[rstr_selector]
Foto Dženarika Info

Odron na putu Kraljevo – Raška

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaVozače danas očekuje pretežno oblačno vreme sa povremenom kišom pre svega na severozapadu zemlje. Prolećne vremenske prilike, česti pljuskovi i mestimično mokri kolovozi zahtevaju veću opreznost i sporiju vožnju. Saobraćaj je trenutno umerenog intenizteta, ali se u toku dana očekuje veći broj vozila na autoputevima, na izlazima iz većih gradova, kao i ka graničnim prelazima. Zbog velikog odrona na magistralnom putu Kraljevo–Raška kod Bresnika saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom. Tokom jutra će početi uklanjanje zemlje i kamenja, tako da će saobraćaj povremeno biti u potpunom prekidu.

Uprava saobraćajne policije

stop2U Ulici 7. Jula u Gornjem Milanovcu sinoć se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe lakše povređene, rekli su u čačanskoj Upravi saobraćajne policije i dodali da na području Čačka, Ivanjice i Lučana u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 u Parmencu, dok je na gradskim saobraćajnicama kontrola brzine kretanja vozila planirana do 22.00.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrU Hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata evidentiran je uobičajen broj intervencija, dok je u Ivanjici bilo znatno više posla za lekare s obzriom na to da se zbog uskršnjih praznika svi pregledi obavljaju u Hitnoj pomoći, pa je tako u ordinaciji zabeleženo čak 137 pregleda, a kućnih poseta je bilo sedam. U Čačku su lekari u ordinaciji pregledali 29 pacijenata, a na teren su izlazili 38 puta, dok su njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile 24 ambulantna pregleda i 11 kućnih poseta.

Bioprognoza

bio-prognoza-4-servis-obrBiometeorološke prilike će biti povolјnije za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, glavobolјe i promenlјivog raspoloženja.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrGrejna sezona se bliži kraju, a ovih dana se grejanje stanova usklađuje prema spoljnoj temperaturi, kažu u JKP za grejanje „Čačak“ pa se tako sistem isključuje kada temperatura pređe 12 stepeni. U ovom preduzeću podsećaju da se grejna sezona završava 15. aprila.

Porodilište

beba-1-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u isto vreme u gornjomilanovačkom porodilištu rođen je jedan dečak.

Поделите вести