[rstr_selector]
Foto Dženarika Info

Odron u Ivanjici

Zbog odrona koji se juče dogodio u Ivanjici na klizištu „Ravnine“, u prekidu je saobraćaj na deonici Kumanica – Golijska Reka. Ekipe putara su na terenu rade na saniranju odrona, a saobraćaj bi trebalo da bude normalizovan u toku dana ili sutra najkansije.

Elektrosnabdevanje

Danas će u Čačku zbog radova u trafostanici i na mreži niskog napona bez električne energije biti porošači u Radničkoj ulici od broja 23 do 58, ulici Bulevar Vuka Karadžića od broja 4 do 74, kao i u ulicama Milice Pavlović, Milice Vučetić, Dušana Rajevića i Omladinskoj od Bulevara Vuka Karadžića do brojeva 19 i 26. vremenskom intervalu od 10:00 do 13:00 časova.
U Gornoj Trepči se nastavlja rekonstrukcija niskonaponske mreže pa će od 08.00 do 15.00 časova bez struje biti naselje Livadice. Planirano je da se radovi izvode do sutra.
Na području Gornjeg milanovca je planirano isključenje trafotanice „Brezak“ pa će od 9 do 15 časova bez struje biti Pranjani, Koštunići, Gojna Gora, Bogdanica, Družetici, Kamenica i Leušići. Do petka će se izvoditi radovi na niskonaponskoj mreži, zbog kojih će od 9 do 15 časova bez struje ostajati potrošači u Brusnici u ulicama Stanimira Ralovića i Starčića put i u zaseoku Ralovića potok.

Grejanje

Zbog kvara izmenjivaču u podstanici, od jutros su bez grejanja objekti u Bulevaru Osalobođenja kod broja 36. U JKP za grejanje „Čačak“ kažu da je voda iz sistema ispuštena, a kvar bi trebalo da bude saniran do kraja dana.

Vodosnabdevanje

Kvar u Ulici Stoje Tošić juče nije otklonjen, pa će se radovi nastaviti ovoga jutra i trebalo bi da budu završeni do podneva. Za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajenje vode u pomenutoj ulici. U ostalim delovima Čačka, vodosnabdevanje je uredno.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će biti povolјnija za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Blagi oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 32 puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 14 pregleda. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je evidentirano 16 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta.

Stanje na putevima

Vozačima će tokom jutra i večeri vožnju otežavati magla zbog koje na deonicama pored reka i u kotlinama vidljivost može biti manja od sto metara.
Za one koji planiraju putovanje ka planinama važno je da znaju da je i dalje obustavljen saobraćaj na deonici Mionica – Brežđe, pa se preko Valjeva i Kaone stiže do Divičibara, a slično je i ka Kopaoniku gde je prilaz iz pravca Jošaničke Banje zatvoren, pa je potrebno koristiti alternativne putne pravce. U toku su radovi na deonici Gojna Gora – Ljubić, na izgradnji nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na ukrštaju sa trasom auto-puta Preljina – Požega, zbog kojih se saobraćaj preusmerava na lokalnu saobraćajnicu, a zbog izgradnje tunela, saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put. Vozila se naizmenično propuštaju od Spomen parka ka Guči kao i na deonicama Takovo-Pranjani, Preljine – Mrčajevaca, Mrčajevacci – Bumbarevo Brdo.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima se prolazi bez zadržavanja, a na teretnim terminalima ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj zadržavanja su promenljiva i povremeno višesatna.

 

 

 

Поделите вести