Održan edukativni seminar „Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno“

Održan edukativni seminar „Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno“

0

Proteklog vikenda u Eko kampu na Kablaru održan je edukativni seminar „Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno“ na kome je učestvovalo 15 učenika iz 5 srednjih i 5 osnovnih čačanskih škola.

Seminar je organizovan u okviru istoimenog projekta koji finansira Naftna industrija Srbije u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Učenici su kroz teorijsku i praktičnu obuku stekli potrebna znanja o značaju bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva, sportskog rekvizita i saobraćajnim pravilima koja se moraju poštovati. Pored toga, nakon ovog seminara, učenici su osposobljeni da kao vršnjački edukatori stečena znanja prenesu svojim drugarima.

Osim formalnog dela učenici su imali priliku da se upoznaju sa zaštićenim prirodnim dobrom „Ovčarsko-kablarskom klisurom“ i njenim izuzetnim prirodnim i antropogenim vrednostima. Sa vrha Kablara imali su priliku da posmatraju specifičan objekat geonasleđa, uklještene meandre Zapadne Morave, zatim Ovčarsko-kablarsku klisuru, čačansku kotlinu i nekoliko manastira Srpske svete gore.

POSTAVI ODGOVOR