Претрага
[rstr_selector]
Фото: Град Чачак

Одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације на тему елементарних непогода које су задесиле чачанску општину

На данашњој редовној седници градског Штаба за ванредне ситуације, разматрана је ситуација на територији града Чачка која је настала услед елементарних непогода и обилних падавина.

Након јучерашњих падавина оштећена су два моста, један у Горњој Горевници, а други у Милићевцима, где је једно домаћинство одсечено од пута. Оштећено је и више од 40 километара макадамских путева, а непроходан је путни правац у Језидни, односно Пут за Марковиће у дужини од 200 метара. Из Штаба за ванредне ситуације апелују на становнике у месним заједницама у којима се ови путеви налазе, да имају стрпљења, будући да се током лоших временских услова не може радити на санацији путева, већ само на њиховој проходности, а како истичу, када временски услови дозволе и ти путеви ће бити санирани.

Представници Штаба истичу да су даноноћно све екипе на терену, а да се радови тренутно обављају у месним заједницама Катрга, Видова и Трбушани. Истовремено, Завод за јавно здравље Чачак ради на дезинфиковању свих просторија и објеката домаћинстава у које је продрла вода, као и бунара из којих се одређена домаћинства снабдевају водом за пиће.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести