[rstr_selector]

Odvoženje smeća iz grada i čačanskih sela normalizovano

Odvoženje smeća sa transfer stanice u Čačku ka deponiji „Duboko“ sada je normalizovano i obavlja se prema predviđenim planovima. Prema rečima Pavla Pavlovića, šefa jedinice za čistoću pri „Komunalcu“, ovaj podatak govori u prilog stabilizacijipražnjenja kontejnera na gradskom i seoskom području Čačka.

-Normalizovala se situacija odvoženja smeća sa transfer stanice na deponiju „Duboko“, već tri nedelje nemamo nikakvih problema sa mokrim otpadom i suvom frakcijom. Uspeli smo da nadoknadimosve zaostatke, od 14. maja smo počeli da sređujemo sva frontalna kašnjenja koja smo imali i za sada nigde nemamo zaostataka. Odvoženje smeća sa gradskih ulica u Čačku i sa seoskog područja sada je stabilnije, što i građani mogu da primete, nemamo nikakvo kašnjenje, kante su prazne, kontejneri su prilično čisti i uredni, smeće je ispražnjeno i redovno se odvozi na deponiju „Duboko“ što je i potrebno da normalno funkcionišemo, kaže Pavlović.

Akcija prolećnog čišćenja grada i dalje traje

Pavle Pavlović dodaje da prolećno čišćenja grada i dalje traje za one koji su se prijavili za aprilsku akciju.

-Nastavili smo sa postavljanjem kontejnera za kabasti otpad jer nismo uspeli zbog redovnih aktivnosti da postavimo sve kontejnere u aprilu, svako ko se prijavio za aprilsku akciju biće ispoštovan i kontejner će biti postavljen. Reciklažna ostrva su oživela na mestima gde su postavljena, malo problematičnija situacija je u Prijevoru gde rezultati mogu biti dosta bolji, dok je na drugim mestima sve kako treba, navodi Pavlović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести