[rstr_selector]

Odvoženje smeća otežano zbog kvara na vozilima „Komunalca“, u toku dopremanje novih vozila

Već sedam dana čačanski „Komunalac“ odstupa od redovnog režima odvoženja smeća, a razlog je kvar na određenom broju  vozila. Prema rečima Miodraga Lukovića, tehničkog direktora Komunalca, u najtežoj situaciji su prigradska naselja i seosko područje. Luković kaže da se ulažu napori da ne dođe do velikog zastoja, a ispomoć im je pružio mrčajevački „Moravac“ ustupanjem jednog kamiona.

– Došlo je do kvarova na nekoliko naših vozila koja vrše sakupljanje komunalnog otpada. Jedan veći kamion koji je zadužen za otpad po rejonima smo poslali na remont u Kruševac, i na tom vozilu je veći kvar koji zahteva i malo veći remont, tako da će to da potraje verovatno do kraja iduće sedmice. Pored toga, pre nekoliko dana smo imali iskakanje iz rada tri vozila, što je dodatno usporilo rad i dovelo do problema u odvoženju smeća. Situacija se polako popravlja, obilazimo sva kritična mesta u gradu, a zastoja ima i u selima. JKP „Moravac“ iz Mrčajevaca nam je u ponedeljak priteklo u pomoć sa jednim svojim vozilom pa smo uspeli da odvezemo smeće iz područja gde je bilo zaostalo, kao što su Rakova, Sokolići, Preljinska Baluga. Ulažemo napore da sve postignemo, prošle nedelje smo radili i treću smenu, ali smo je ukinuli da ne bi remetili noćni odmor naših sugrađana. Prioriteti su u svakom slučaju kontejneri u centru grada, ali i svi kontejneri na seoskom području, a pokušavamo i da ispoštujemo raspored po rejonima u individualnim domaćinstvima za preuzimanje pvc kanti, ali tu može biti problema na periferiji grada. Nama je problem i kada iskoči jedno vozilo iz rada na dva sata, jer su rejoni zonirani, a rezervni kamion je jako star i njegov učinak je veoma mali, rekao je Luković.

Kupljena tri nova vozila za odvoženje smeća 

Komunalac je nedavno kupio tri nova vozila za odvoženje smeća, od kojih će jedno stići za nekoliko dana, što će poboljšati stanje u sadašnjem voznom parku, objašnjava tehnički direktor ovog preduzeća.
– Za par dana će se u našem gradu pojaviti jedno novo vozilo, a za otprilike mesec dana stižu još dva. Tako će se stvoriti uslovi da imamo više rezervnih vozila, jer ćemo remontovane kamione moći da pripremimo i trebalo bi da uvek u rezervi imamo tri vozila. 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *