[rstr_selector]

Oprez vozačima zbog najavljenih pljuskova

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Danas vozače očekuje promena vremena i ponovne padavine, a upravo ovakvo promenljivo vreme donosi uslove koji mogu biti opasni za vozače jer direktno utiču na bezbednu i sigurnu vožnju, a gotovo su uvek uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda. Kiša ili jak pljusak smanjuju preglednost i otežavaju vidljivost, a voda na kolovozu koja popunjava sve neravnine i druga oštećenja je dodatno opasna. Zato je važno da se nailaskom na mokre koloveze odmah smanji brzina i bude uvek na bezbednom odstojanju od vozila koje se nalazi ispred vašeg, saopštili su iz AMSS. Učestali odroni su karakteristični za ovakve vremenske prilike, a predstavljaju još jednu veliku opasnost u saobraćaju, kao i deonice na kojima se izvode radovi i na kojima je potrebno imati više opreza, ali i tolerancije ukoliko dođe do usporene vožnje.
Zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka saobraćaj se iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Izvode se radovi i na saniranju klizišta u Vučkovici na deonici Guča – Ivanjica gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Naizmenično propuštanje vozila vas očekuje i na deonici Požega-Divljaka u periodu od 07.00 do 15.00 časova.
Takođe se izvode radovi i na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Berišići – Gornji Milanovac – Ljuljaci, pa će od 06.00 do 14.00 časova saobraćaj biti usporen. Radovi će se izvoditi do 29. juna.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU Čačku je vodosnabdevanje danas uredno. Prema informacijama iz „Vodovoda”, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. Ista informacija stiže i iz Gornjeg Milanovca gde je nadležno komunalno preduzeće saopštilo da ovog utorka neće biti planskih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrHitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 81 put, od tog broja 44 pregleda su obavljena u ordinaciji ,a 37 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 30 intervencija od kojih je 27 ambulantnih, a tri na terenu. Ivanjička Hitna pomoć intervenisala je 71 put od čega četiri puta na terenu, a dva pacijenta su prebačena u Čačak na dalje lečenje.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike danas će uticati nepovolјno na astmatičare i reumatičare, a oprez se preporučuje i osobama sa srčanim obolјenjima. Pospanost, glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Savetuje se oprez u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste malaU porodilištu Opšte bolnice u Čačku u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe i to četiri devojčice, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 sata dogodile su se tri saobraćajne nezgode i to u Čačku i u njoj su dve osobe lakše povređene. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana u Mrčajevcima od 10.00 do 18.00 časova.

Поделите вести