[rstr_selector]

Oprez asmatičarima i srčanim bolesnicima

Bioprognoza

bioprognozaUsled očekivane biometeorološke situacije oprez se i dalјe savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su moguće kod meteoropata. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 38 pregleda, a lekari su na teren izlazili 48 puta. Milanovačka Hitna pomoć je imala 36 intervencija od kojih 30 u ordinaciji, a šest na terenu, dok su ivanjički lekari obavili 50 ambulantnih pregleda i tri puta su izlazili na teren.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođeno je pet beba, tri devojčice i dva dečaka. U Gornjem Milanovcu u toku prethodna  24 sata rođena su dva dečaka.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrNa vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a radovi koje će obavljati radnici Vodovoda neće uslovljavati zatvaranja vode. Uredno vodosnabdevanje beleži se i na području Guče i Lučana, a u Gornjem Milanovcu će do 12.00 sati bez vode biti ulice Đenerala Terzića, Đenerala Milića, Jakova Obrenovića i Mačkov put.

Policijska uprava

policijaNa području Čačka u toku jučerašnjeg dana dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Na putevima u Moravičkom okrugu za danas nisu planirane radarske kontrole.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Vozače ovog jutra očekuje nešto umereniji intenzitet saobraćaja, a zbog mogućih pljuskova savetuje se opreznija vožnja, saoštili su iz Automoto saveza Srbije.
Aktuelni radovi u danima pojačanog saobraćaja mogu dovesti do formiranja dužih kolona, a ima ih na više deonica između Čačka i Užica. Naizmenično propuštanje vozače očekuje na vijaduktu na obilaznici oko Čačka, zatim na putu od Pakovraća ka Užicu gde se izvode radovi na pojačanom održavanju na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno, kao i na putu između Požege i Ivanjice.
Na snazi obustava saobraćaja na deonici Lučani – Guča zbog radova kod Liške stene, a saobraćaj se preusmerava na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko  Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Поделите вести