Oprez astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima

Oprez astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima

0
Biometeorološke prilike

bioprognozaBiometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa oboljenjima srca se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrBlizu sto intervencija imali su lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći koji su u toku prethodna 24 sata u ordinaciji obavili 41 pergled, a na teren su izlazili 58 puta. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 32 pacijenta u službi Hitne medicinske pomoći, a obavili su i sedam kućnih poseta.

Vodosnabdevanje

voda servis malaIsporuka vode u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima je uredna s obzirom na to da nema kvarova, kao ni radova na vodovodnim mrežama zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrZbog radova u trafostanici danas će u Čačku od 10.00 do 14.00 časova bez struje biti potrošači u delu Ulice Bulevar Vuka Karadžića od Specijalne škole „1. novembar“ do broja 74, u Omladinskoj broj 2, i u ulicama Stevana Prvovenčanog i Dušana Rajevića.

Porodilište

beba-1-servis-obrU čačanskom porodilištu 12. februara nije rođena nijedna beba, dok su u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođene tri bebe i to tri dečaka.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrJučerašnji dan protekao je mirno na putevima u Moravičkojm okrugu, s obzirom na to da prema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije, saobraćajnih nezgoda nije bilo. Radarske kontrole biće tokom celog dana na svim frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

puteviMokri kolovozi i oblačno vreme sa povremeno slabom kišom i susnežicom, a u planinskim predelima i povećanjem visine snežnog pokvirača pratiće vozače tokom pre podneva na severu i zapadu, a zatim će se tokom dana proširiti i na ostale krajeve naše zemlje. Magle ima preko planinskih prevoja, ali ima je i na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Požege, Užica, Zlatibora i Čajetine. I pored preventivnog posipanja kritičnih deonica od strane putara na mostovima i nadvožnjacima, zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza dolazi do formiranja poledice, pa se vozačima savetuje da smanje brzinu i povećaju odstojanje između vozila. Oprezna vožnja neophodna je i kroz stenske useke i klisure gde su mogući odroni. Snega na kolovozu ima na putevima I i II reda u planinskim predelima Valjeva, Čačka, Ivanjice, Novog Pazara, Sjenice i Kraljeva.
Prema podacima Uprave granične policije na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR