Претрага
[rstr_selector]

Oprez astmatičarima i srčanim bolesnicima

Bioprognoza

bioprognoza_1Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Pad radne sposobnosti, poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se odevanje u skladu sa termičkim uslovima, kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja.

Hitna pomoć

hitna-pomocPomoć lekara u hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 46 pacijenata, a lekarske ekipe su na terenu intervenisale 45 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo nešto više intervencija nego što je uobičajeno, pa su tako lekari u ordinaciji obavili 41 pregled, a bilo je i 11 kućnih poseta. Ivanjički lekari su u ordinaciji pregledali 65 pacijenata, sedam puta su izlazili na teren, a tri pacijenta su prevežena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrU Prizrenskoj ulici kod broja 15 došlo je do pucanja vodovodne cevi, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran u toku pre podneva kada je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova od 8.00 do 11.00 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u delu naselja Grabovica u zaseoku Radovići, a od 10.00 do 13.00 časova u delu naselja Ljutovnica oko strugare.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

Policijska uprava

policija-servis-obrU Čačku su tokom jučerašnjeg dana evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba lakše povređena, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

radovi-na-putuNa važnijim putnim pravcima saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja, a na deonicama gde su radovi u toku potrebno je prilagoditi vožnju uslovima na putu i postavljenoj signalizaciji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Kraći zastoji vozače očekuju na više deonica između Čačka i Užica, a izvode se radovi i na deonici Preljina – Mrčajevci gde se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Isti režim saobraćaja je i na deonicama Guča – Ivanjica gde se izvode radovi na sanaciji klizišta kod mesta Vučkovica i Požega – Divljaka gde su u toku radovi na periodičnom održavanju kolovoza. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Поделите вести