[rstr_selector]

Oprez cerebrovaskularnim, srčanim i nervno labilnim bolesnicima

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim, srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Smanjenje radne sposobnosti i reumatski bolovi su mogući kao meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

Hitne medicinske službe u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici imale su ukupno 140 intervencija u toku prethodna 24 sata. U Čačku je evidentirano 17 pregleda u ordinaciji, a 42 na terenu. Lekari u milanovačkoj Hitnoj pomoći su obavili 26 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, a u Ivanjici je evidentirano 43 pregleda u ordinaciji i četiri na terenu.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak.  Ista informacija stiže i iz porodilišta bolnice u Gornjem Milanovcu gde je, u toku jučerašnjeg dana, takođe rođen jedan dečak.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su registrovani kvarovi u Ulici Dr Dragiše Mišović kod bivše kafane Proleter, zatim na raskrsnici ulica Sime Sarage i Ključke i u Nemanjinoj od Ulice Svetozara Markovića do Kneza Vase Popovića gde je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova moguće je da će doći do kratkotrajnog nestajanja vode u pomenutim ulicama. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu je takođe na nekoliko lokacija došlo do pucanja vodovodnih cevi pa su bez vode ostali delovi Rajićeve ulice od Kneza Aleksandra do Železničke, zatim Ulica vojvode Mišića i deo Sinđelićeve od Vojvode Mišića do Rajićeve ulice. Kvar će biti otklonjen do 11 sati.

Policijska uprava

Prema podacima čačanske Policijske uprave, u poslednja 24 sata u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lakše telesne povrede. Radarske kontrole će danas biti na području grada do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Prema rečima meteorologa danas nisu predviđene padavine, ali iz AMSS vozače upozoravaju na niske temperture koje svaku vlažnu deonicu pretvaraju u led ili poledicu. Saobraćaj je umerenog intenziteta pa oni koji se odluče da danas putuju ne bi trebalo da imaju većih problema ako u vožnji poštuju sve saobraćajne propise. Česta magla u jutarnjim i večernjim satima zahteva od vozača više opreznosti i držanje većeg odstojanja između vozila uz strogo poštovanje ograničenja u brzini.
Pažljivija vožnja je neophodna i na deonicama gde je saobraćaj izmenjen zbog radova kojih ima na deonici Cerovac – Kragujevac, gde se vozila naizmenično propuštaju, zatim na mostu preko potoka Suva jaruga, na deonica Zagrađe – Gornji Milanovac gde je zbog radova zatvorena leva traka, a saobraćaj se odvija dvosmerno, srednjom i desnom saobraćajnom trakom, izvode se radovi i na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na deonici Batočina – Ravni gaj – Kraljevo.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila dok teretna na granici sa Mađarskom i Hrvatskom čekaju više sati.
Obustavljen je saobraćaj na deonici Lučani – Guča, zbog sanacije Liške stene, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Поделите вести