Претрага
[rstr_selector]

Oprez kardiovaskularnim bolesnicima

Bioprognoza

Biometeorološka situacija danas može biti nepovolјna za osobe koje imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

U prethodna 24 sata lekari Hitne pomoći u Čačku imali su 74 intervencije od kojih 41 na terenu, a 33 u ordinaciji. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu imale su 20 pregleda u ordinaciji i osam kućnih poseta.

Porodilište

U Čačanskom porodilištu u prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica. U porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

Vodosnabdevanje u Čačku je jutros uredno, a u Gornjem Milanovcu će zbog kvara na vodovodnoj mreži doći do prekida u snabdevanju vodom korisnika u Rudničkoj ulici, od 11.00 do 14.00 časova.

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz Policijske uprave, u protekla 24 sata u Moravičkom okrugu dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba lakše povređeno. Radarske kontrole biće na teritoriji Ivanjice do 17.00 časova, a na teritoriji Čačka do 22.00.

Поделите вести