[rstr_selector]

Oprezno za volanom, pljuskovi otežavaju vožnju

Stanje na putevima

put_80x80Zbog turističke sezone veći je broj stranih državaljanja koji prolaze kroz našu zemlju što doprinosi pojačanom saobraćaju. Vozače će danas pratiti nepovoljne vremenske prilike, kiša i pljuskovi pa je potrebno prilagoditi vožnju mokrim i klizavim kolovozima, a učestali su i odroni koji predstavljaju dodatnu opasnost u saobraćaju.
Usporena vožnja vozače očekuje na više deonica na putu koji od Čačka vodi ka Užicu i to na deonicama Tučkovo, Jelen Do, Rasna, Gorjani, Uzići, Sevojno. Izvode se radovi na urgentnom održavanju na deonici Užice – Bela Zemlja, u mestu Surduk, zbog kojih je za saobraćaj zatvorena krajnja desna kolovozna traka iz smera Zlatibor – Užice, pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deonici Topola-Rudnik su završen ali je na snazi zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Policijska uprava

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrU Čačku su se juče dogodile tri saobraćajne nezgode, a u Lučanima jedna u kojima na sreću nije bilo povređenih putnika, rekli su jutros u Upravi saobraćajne policije. Što se tiče radarskih kontrola za danas je planirano da se sprovode na svim frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, gde će pripadnici saobraćajne policije zaduženi za kontrolu brzine kretanja vozila biti do 22.00 časa.

Hitna pomoć

hitnaKišno i sparno vreme negativno utiče na hronične bolesnike, pa su se u toku prethodna 24 sata za pomoć lekara u hitnim medicinskim službama najviše javljali srčani bolesnici, astmatičari i hipertoničari. Najviše posla imali su čačanski i ivanjički lekari. U Čačku su u ordinaciji  evidentirana 44 pregleda, a na terenu je bilo 47 intervencija. U ivanjičkoj Hitnoj pomoći lekari su pregledali 78 pacijenata, obavili su i devet kućnih poseta, a dva pacijenta su prebačena na dalje lečenje u Opštu bolnicu u Čačku. U Gornjem Milanovcu lekari su imali uobičajen obim posla, obavili su 20 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognoza_1Očekivana biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na hronične bolesnike, naročito na astmatičare i osobe sa srčanim problemima. Kao meteoropatske reakcije mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje. Preporučuje se povećana pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu u isto vreme rođen je jedan dečak.

Поделите вести