Претрага
[rstr_selector]

Oprez srčanim bolesnicima i asmatičarima

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod srčanih bolesnika. Oprez se u jutarnjim satima savetuje i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost i promenlјivo raspoloženje.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 35 pacijenata, a kućnih poseta je bilo 25. U isto vreme u Gornjem Milanovcu lekari su obavili 25 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta.

Vodosnabdevanje

Iz čačanskog Vodovodu saznajemo da je juče popodne registrovan kvar u Ulici Miroljuba Neškovića, a jutros u Nušićevoj ulici. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku pre podneva, a za vreme radova moguće je kratkotrajno isključenje sa vodovodne mreže u pomenutim ulicama. U Gornjem Milanovcu će do 13.00 časova zbog radova na otkanjanju kvarova na vodovodnoj mreži bez vode biti Baba Višnjina ulica, do 14.00 časova naselje Veleleč, a od 10.00 do 14.00 časova isporuka vode biće obustavljena u Brđanima.

Grejanje

Prema informaciji iz JKP za grejanje „Čačak“, kvarova na toplovodnoj mreži nema, a isporuka toplotne energije usklađuje se prema spoljnoj temperaturi, što znači da ukoliko ona dostigne 12 stepeni, grejanje funkcioniše smanjenim režimom, a ukoliko pređe 15 stepeni, u tom slučaju grejanje se obustavlja. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja uredno funkcioniše.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Guči nije bilo povređenih.

Stanje na putevima

Lepo vreme i danas donosi povoljne uslove za vožnju. Saobraćaj je umerenog intenziteta što je karakteristično za sredinu radne nedelje. I pored toga potrebno je da vozači poštuju saobraćajne propise, naročito na deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporeniji, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Dobra prohodnost puteva je i ka zimskim turističkim centrima, ali i bez obzira na trenutne vremenske prilike, upotreba zimske opreme je obavezna, a u jutarnjim i večernjim satima na tim putevima postoji opasnost od poledice zbog mokrih kolovoza i nižih temperatura.
Danas će se od 16.00 do 18.00 časova izvoditi radovi na održavanju putne opreme na autputu Ljig – Preljina u tunelu „Veliki Kik“ zbog kojih će istovremeno biti zauzete zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom. Isti radovi izvodiće se u tunelu „Savinac“ od 9.00 do 16.00 časova, kada će se zatvarati samo zaustavna traka što ne bi trebalo bitnije da utiče na odvijanje saobraćaja.
Pored toga, počeli su radovi na sanaciji potporno-obložnog zida na deonici Dići – Preljina, na desnoj kolovoznoj traci auto-puta. Radovi se izvode iz zaustavne saobraćajne trake, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom. Planirano je da ovi radovi traju narednih mesec dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Поделите вести