Oprez srčanim bolesnicima i osobama sa hipertenzijom

Oprez srčanim bolesnicima i osobama sa hipertenzijom

0
Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ u Miokovcima je došlo do pucanja vodovodne cevi u potesu Damljanovići. Moguće je kratkotrajno isključenje vode do popravke kvara, a očekuje se da će radovi biti završeni u toku pre podneva. Po završetku popravke cevi može doći do zamućenja vode, pa je u tom slučaju potrebno otvoriti sva točeća mesta do pojave bistre vode.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaDežurni lekari u Hitnoj pomoći u Čačku intervenisali su 84 puta u toku prethodna 24 sata, 37 pregleda je evidentirano u ordinaciji, a deset više na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 30 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta, a u Ivanjici je Hitna pomoć imala 67 hitnih intervencija od kojih je šest bilo na terenu. Pomoć su najviše tražili pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom zbog čega lekari savetuju pridržavanje propisane terapije i smanjenje fizičkih aktivnosti u najtoplijem delu dana.

Biometeorološke prilike

bioprognoza malaUsled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetlјivih osoba. Zbog očekivano visokih vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak, dok su u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođene dve bebe, dečak i devojčica.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrU toku prethodna 24 sata u Čačku su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika.
Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana na području Gornjeg Milanovca gde će radari biti do 14.00 časova i na području Ivanjice do 18.00 časova.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Sunčano i toplije vreme doneće dobre uslove za vožnju, suve kolovoze i u prvom delu dana umeren intenzitet saobraćaja, ali će tokom popodnevnih sati zbog predstojećeg vikenda biti više vozila na putevima.
Veće prisustvo putara i svakim danom sve veći broj deonica na kojima je zbog radova izmenjen režim saobraćaja zahtevaju od vozača više opreznosti tokom vožnje.
Zbog sanacije puta Gojna Gora – Ljubić, kod Suvog Brega, do kraja meseca saobraćaj odvija usporeno u vremenu od 08.00 do 17.00 časova  Na deonicama Konjevići – Čačak i Čačak – Pakovraće, se radi na frezovanju i sanaciji kolovoza od 07.00 do 17.00 časova. Radovi će trajati do 21. maja do kada će se saobraćaj odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenim obustavama.
Zbog radova na popravci i zameni odbojne ograde na putnim pravcima Čačak-Guča, Guča – Vučkovica, Kratovska stena – Guča, Bjelica – Mirajići i Pakovraće – Lučani dolazi do sporijeg obavljanja saobraćaja od 7.00 do 17.00 časova, a isti radovi se izvode i na deonici Preljina – Mrčajevci.
Završeni su radovi na ulazu u Gornji Milanovac, saobraćaj se odvija neometano.
Do 22. maja zbog radova na periodičnom održavanju na  deonici Topola – Rudnik, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz napomenu da je na snazi zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone. Od 22. maja od 09.00 sati pa do 23. maja do 17:00 časova, doći će do potpune obustave saobraćaja, zbog radova na betoniranju na mostu preko reke Jermenovac. Alternativni putni pravci za smer ka Mladenovcu su Donja Šatornja – raskrsnica u Vlakči, od Kragujevca preko Bara do Gornjeg Milanovca i dalje do Bućinog Groba, a za smer ka Gornjem Milanovcu Topola – Kragujevac – Bare – Bućin Grob. Po završetku ovih radova, saobraćaj će se, ponovo, odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR