[rstr_selector]

Oprez srčanim i respiratornim bolesnicima

Bioprometeorološke prilike

bio-not-smile-obr-80x80Biometeorološke prilike danas neće pogodovati osobama sa srčanim i respiratornim obolјenjima. Izvesne tegobe su moguće i kod nervno labilnih. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje. U saobraćaju se preporučuje povećanje opreznosti.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku, u protekla 24 časa, evidentirana su 43 pregleda u ordinaciji, a 48 na terenu. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 38 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala 75 intervnecija od kojih 68 u stanici, a sedam na terenu.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, i to dva dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Vodosnabdevanje

voda servis malaVodosnabdevanje u Čačku je danas uredno. Prema informacijama iz „Vodovoda”, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu zbog kvara na vodovodnoj mreži do 11.00 sati bez vode će biti Balkanska ulica, kraj Rajićeve i kraj Lomine ulice, a do 12.00 sati Solunska ulica. Do 13.00 časova vodu neće imati naselje Grabovica između ulica Rajka Milovanovića i Milosava Milosavljevića, a do 14.00 časova naselje Lunjevica, saopštavaju iz gornjomilanovačkog Komunalnog preduzeća.

Policijska uprava

policijaTokom proteklog vikenda na putevima u Moravičkom okrugu dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda. Na teritoriji Čačka evidentirano je pet nesreća u kojima su četiri osobe izgubile život, troje je zadobilo teške telesne povrede, a četvoro je lakše povređeno. U Ivanjici se dogodila jedna saobraćajna nesreća i u njoj su 4 osobe lakše povređene, saopštili su iz policijske uprave u Čačku. Radarske kontrole,  do 14.00 časova, kontrolisaće brzinu kretanja vozila na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

put_80x80Danas se u skladu sa početkom radne nedelje u prepodnevnim časovima očekuje pojačan intezitet saobraćaja pre svega na prilaznim putevima većih gradova, ali i na ulicama unutar gradskih sredina. Povremeno jači pljuskovi i kiša koju meteorolozi najavljuju i za danas mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu, čestih prekida u saobraćaju, ali i razlog povećanog broja saobraćajnih nezgoda, saopštio je jutros AMSS. Savetuje se da vozači budu oprezni kroz stenske useke i klisure zbog mogućih odrona koji su česti kada su ovakve nestabilne vremenske prilike.
Dodatan oprez za volanom potreban je i zbog aktuelnih radova.
Zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka saobraćaj se preko vijadukta, iz pravca Užica prema Beogradu,  odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Do 25. juna se izvode radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac zbog kojih se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim saobraćaja je i na deonici Pakovraće – Kratovska stena gde se izvode radovi na kavanju nestabilnih kosina do 22. juna.
Na deonici Užice-Bela Zemlja, u mestu Surduk zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake.
Vozila se naizmenično propuštaju i na deonici Guča – Ivanjica zbog sanacije klizišta u Vučkovici, a usporen saobraćaj zbog radova je i na deonicama Požega – Divljaka i Požega – Arilje. U toku su radovi na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde se saobraćaj do kraja juna odvija uz naizmenično propuštanje vozila, a za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone na snazi je zabrana kretanja.

Поделите вести