Oprez u vožnji zbog magle i poledice

Oprez u vožnji zbog magle i poledice

0
Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnim mrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema kvarova, a za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode. Voda sa Trnavskog vrela i dalje nije za piće, a cisterna sa pijaćom vodom biće do daljnjeg kod škole u Trnavi.

Biometeorološke prilike

bioprognozaBlago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolja. Zbog niskih temperatura neophodno je adekvatno odevanje.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata zabeleženo je 78 intervencija od kojih 33 u ordinaciji, a 45 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta. U Ivanjici su lekari u Hitnoj pomoći pregledali 85 pacijenata, a obavili su i šest kućnih poseta.

Porodilište

beba-80x80-servisNovu radnu nedelju počinjemo sa tri muštuluka iz čačanskog porodilišta gde su u toku prethodna 24 sata rođena tri dečaka, dok u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije rođena nijedna beba.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije tokom vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu su evidentirane dve u kojima nije bilo povređenih. Na području Ivanjice, Guče i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

putPočetak radne nedelje donosi i pojačan saobraćaj, a s obzirom na to da se danas i đaci vraćaju u đačke klupe vozačima se savetuje veći oprez u gradskim sredinama, naročito u blizini škola. Magla smanjuje vidiljivost u većem delu zemlje, saopštili su iz Automoto saveza Srbije, a meteorolozi najavljuju dan bez padavina, međutim u ranim jutarnjim i večernjim satima treba pripaziti na mraz i moguću poledicu zbog niskih temperatura. Posebna opreznost se savetuje na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i na ulasku i izlasku iz tunela. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a zbog snega koji je padao prethodnog dana neophodna je upotreba zimske opreme.
Kolovozi na autoputevima i državnim putevima I prioriteta su vlažni, snega nema, dok na državnim putevima II i III prioriteta u nižim predelima snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Čačka, Novog Pazara, Kruševca, Užica, Požege i Beograda.
Saobraćaj se na području Ivanjice odvija otežano uz obaveznu upotrebu zimske opreme. U nižim predelima kolovozi su mokri, mestimično ima poledice, a na putevima u višim predelima ima snega od 5 do 10 centimetara.  Prema informaciji iz ivanjičkih „Puteva“ neprohodna je deonica Odvraćenica – Preko brdo, ali se očekuje da će do kraja dana taj put biti osposobljen za saobraćaj. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje u planinskim predelima ivanjičke opštine.
Usled  mestimičnih odrona kosina i suženja kolovoza na deonici Kadinjača – Dub, saobraćaj  se odvija otežano u dužini od 4 km, od spomen kompleksa Kadinjača ka naselju Zaglavak, a usporen je saobraćaj i na deonici Kremna – Mokra Gora zbog odrona u selu Špijunovići.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR