Oprez u vožnji zbog mogućih vremenskih nepogoda

Oprez u vožnji zbog mogućih vremenskih nepogoda

0
Stanje na putevima

U Srbiji se danas očekuje promenljivo vreme, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno su moguće i vremenske nepogode sa obilnijim padavinama i gradom zbog čega se savetuje opreznija vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.
U turističkoj sezoni vikend uvek donosi pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i ostalim frekventnijim putnim pravcima.
Pojačan saobraćaj može doneti i nešto duže vreme zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama, pa je dobro da vozači pripreme tačan iznos putarine kako bi ubrzali protok vozila, i skratili vreme čekanja.
Prema informacijama Uprave granične polici je, teretna vozila su rano jutros na graničnom prelazu Mali Zvornik na izlasku iz zemlje čekala dva sata.

Policijska uprava

Na teritoriji Moravičkog okruga u toku jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode, obe u Čačku u kojima je lakše povređeno šest osoba.
Brzina kretanja će se danas kontrolisati tokom celog dana na svim gradskim i prigradskim saobraćajnicama.
Vozačima je potrebna puna pažnja za volanom uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, poruka je iz Policijske uprave u Čačku.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu nepovoljno uticati na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Termički uslovi su u granicama optimalnih vrednosti. Od meteoropatskih reakcija su moguće glavobolja, bolovi u kostima i zglobovima i neraspoloženje. Dodatni oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Elektrodistribucija

Za danas čačanska elektrodistribucija ne planira isključenja električne energije a za drugi dan vikenda planiraju se radovi na reviziji trafo stanice u Dragačevu, zbog kojih će od 9 do 14 časova bez električne energije biti potrošači u Bugarčićima, Belici, Rtima, Živici, Viči, Milatovićima, Kaoni, Donjem i Gornjem Dubcu, i Guberevcima.

Vodovod

Zbog pucanja vodovodne cevi do 12 časova su bez vode potrošači na uglu Prvomajske i Osmog marta. Ostali deo grada je uredno snabdeven vodom.

 

Hitna pomoć

Urgentne ekipe za Hitnu medicinsku pomoć u Čačku u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta na poziv pacijenata, dok su u ambulanti obavili 26 pregleda.
U Gornjem Milanovcu lekari su na teren izlazili osam puta a u ambulanti su obavili 24 pregleda.
Porodilište

Na porođajnom odeljenju Opšete bolnice u Čačku u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe. Na svet su došli dečak i devojčica.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR