Oprez za volanom zbog mokrih kolovoza

Oprez za volanom zbog mokrih kolovoza

0
Stanje na putevima

Pred vozačima je dan sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, ali i s mogućim nepogodama, gradom i olujnim vetrom, te se vozačima apeluje da budu maksimalno oprezni za volanom.
Na snazi je narandžasti meteoalarm sa upozorenjem na moguću lokalnu pojavu grmljavine sa gradom i količinom padavina do 30 litara po metru kvadratnom u periodu do 3 časa.
Do 07.avgusta u vremenu od 07 do 15 časova, izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije za maglu na delu državnog puta I A reda na deonici petlja Takovo – petlja Ljig, u smeru ka Ljigu. Radovi će se izvoditi u pokretu sa zatvaranjem zaustavne saobraćajne trake i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Do 10. avgusta se produžavaju radovi na državnom putu I B reda deonica Kneževići – Bela Zemlja – Užice u naseljenom mestu Bela Zemlja. Radovi se izvode svakog radnog dana u vremenskom periodu od 7 do 16 časova a subotom od 7 do 15 časova. Saobraćaj se na ovom delu puta odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima. Preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put Mačkat.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim rampama nema zadržavanja.
Zadržavanja nema ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji.

Vremenska prognoza

U Srbiji će biti pretežno oblačno, nestabilno i osetno svežije, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, mestimično i sa uslovima za lokalne nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnom kišom za kratak period.
Vetar će biti slab do umeren istočnih i južnih smerova, krajem dana severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 21 a najviša dnevna od 22 do 27 stepeni.

Do 12. avgusta zadržaće se promenljivo oblačno, ali će biti toplije, na severu sa periodima sunčanog vremena i  kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uglavnom u centralnim i južnim predelima.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se i danas na području Srbije očekuje nestabilno vreme, sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuje velika količina padavina u kratkom vremenskom periodu, kao i pojava grada. Vetar slab do umeren jugoistočni, tokom dana u slabljenju a zatim i u svim krajevima u skretanju na istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša od 22 do 27 stepeni.

Bioprognoza

Oblačno, nestabilno i osetno hladnije vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 27 stepeni, najmanje pogoduje cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima, kojima se savetuje oprez usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Nervoza, pospanost i reumatski bolovi su moguće kod meteoropata.

Vodosnabdevanje

U Čačku je vodosnabdevanje ovog jutra uredno. Jedini registrovan kvar je u Rakovi kod Doma, pukla je vodovodna cev, radi se na sanaciji ovog kvara a završetak radova se očekuje do 12 sati.
Podsećamo Gornjomilanovčane da je u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Rada Končara. Mogući su kratkotrajni prekidi u snabdevanju vodom korisnika gornjeg dela ulice u periodu od 9 do 13 časova.
U ostalim delovima grada snabdevanje je redovno.

Elektrodistribucija

Čačani su uredno snabdeveni električnom energijom, za ostatak dana se ne planiraju isključenja, a na sitnijim radovima će se raditi u toku prepodneva.
U Gornjem Milanovcu usled planiranih radova na niskonaponskoj mreži danas će do 17 časova bez električne energije biti potrošači Vrnčana, Veskovića i Lokvi.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 26 pacijenata, a na teren su izlazili 38 puta. U isto vreme milanovački lekari su obavili 21 ambulantni pregled i šest kućnih poseta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu, u proteklih 48 sati rođeno je devet beba i to pet devojčica i četiri dečaka. U istom periodu, u porodilištu u Gornjem Milanovcu na svet je došao jedan dečak.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teže povređeno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 12 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a od 12 do 16 časova u Mrčajevcima.

Apoteke

Apoteka „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku, koja se nalazi u Skadarskoj ulici broj 11 i dalje dežura 24 sata dnevno. Apoteka „Momčilo Katanić“ na Gradskom šetalištu radnim danima radi od 7 do 16 časova, a subotom od 7 do 12 sati. Isto radno vreme važi i za sve druge objekte Apotekarske ustanove Čačak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR