[rstr_selector]

Oprezno sa upotrebom pirotehnike

Doček Nove godine po pravilu ne može proći bez vatrometa i ostalih pirotehničkih sredstava koja, u slučaju nepravilnog korišćenja, mogu imati negativne posledice po građane. Dragiša Broćić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga, kaže da će se tokom novogodišnje noći, zbog povećanja stepena bezbednosti posebno kontrolisati upotreba istih na javnim skupovima. Broćić naglašava da građani treba da se uzdrže od upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava unutar objekata jer je to strogo zabranjeno.
– Ono čemu poklanjamo posebnu pažnju kada je doček Nove godine u pitanju, je upotreba pirotehničkih sredstava na javnim skupovima. Upotreba pirotehničkih sredstava u objektima je strogo zabranjena, dozvoljena je izvan objekata, ali isključivo od strane firmi koje su registrovane za izvođenje vatrometa. Zahtev za dozvolu se podnosi našem Odeljenju, sa svim odobrenjima koje ta firma ima, uverenjima o stručnoj osposobljenosti lica koja izvode vatromet, i nakon obilaska terena izdaje se odobrenje za upotrebu vatrometa. To je jedini legalan način izvođenja vatrometa na javnom skupu, kaže Dragiša Broćić.
On je dodao da punoletna lica mogu kupovati vatromet i ostalu pirotehniku, ali ih bez dozvole ne smeju upotrebljavati na javnim skupovima jer je to zakonom zabranjeno.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *