Претрага
[rstr_selector]

Oprezno u prirodi, krpelji već ujedaju

Hitna pomoć

hitnaU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 29 pacijenata, a znatno više posla imali su na terenu gde su obavili 47 pregleda. Ivanjička Hitna pomoć je imala 52 intervencije u ordinaciji, a šest na terenu.
U Gornjem Milanovcu je evidentiran 31 ambulantni pregled i devet kućnih poseta. Prema rečima dežurnog lekara u milanovačkoj Hitnoj pomoći, najviše su se javljali astmatičari i pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, ali je bilo i dosta intervencija zbog ujeda krpelja, pa se građanima savetuje da se adekvatno zaštite pre odlaska u prirodu.

Bioprognoza

Usbioprognoza malaled očekivane biometeorološke situacije oprez se i dalјe savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu nesanice, nervoze i glavobolјe. Potrebno je uskladiti odevanje sa očekivanom jutarnjom i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha.

Porodilište

bebee-servis-obrLekari i babice u čačanskom porodilištu obavili su u toku prethodna 24 sata četiri porođaja i tom prilikom su rođeni dva dečaka i dve devojčice, dok je u isto vreme u prodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaVozače će danas u većini krajeva pratiti povoljne vremenske prilike, a slabi pljuskovi praćeni grmljavinom mogući su ponegde na sevru i istoku, a zatim posle podne i na zapadu i jugozapadu zemlje, saopštio je Auto moto savez Srbije. Na autoputebima kao i na ostalim drđavnim čutevima ptvog i drugog reda vozače očekuje dobra prohodnost trenutno bez vanrednih zastoja i prekida. Na pojedinim deonicama se vozi samo usporeno, negde semafor reguliše naizmenično propuštanje vozila  dok je na pojedinim saobraćaj obustavljen zbog kojih se koriste obilazni putevi.
U toku su radovi na uklanjanja nestabilnih stena kroz Ovčarsko – kablarsku klisuru na deonici Pakovraće – Kratovska stena gde će se do 18. maja od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta. Vozači mogu koristiti alternativne pravce preko Markovice i Guče.
Izvode se i radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza na na deonica Guča – Kaona (Gornji Dubac) – Mirajići. Radovi će se izvoditi do 18. maja od 08.00 do 17.00 časova, a u zoni radova saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.
Isti režim saobraćaja je na putu između Požege i Arilja zbog  rehabilitacije mosta preko Đetinje gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, a usporen saobarćaj vozače očekuje i na putu od Topole ka Rudniku.

Поделите вести