[rstr_selector]

Oprezno, visoke vrednosti UV zračenja

Bioprognoza

bio-prognoza-5-servis-obrBiometeorološka situacija danas će povolјno uticati na osobe sa hroničnim obolјenjima. Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. U vidu meteoropatskih reakcija moguće su pospanost i pad koncentracije. U najtoplijem delu dana neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja, koje je u domenu visokih vrednosti.

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ u Ulici Jugoslava Popovića pukla je vodovodna cev. Ovaj kvar će biti saniran u toku prepodnevnih sati, a moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u tom delu ulice do završetka radova. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom je redovno.
U Gornjem Milanovcu je vodosnabdevanje uredno, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a ovog utorka neće biti planskih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 58 pacijenata i još 55 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 40 ambulantnih pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 58 puta od čega 4 puta na terenu.

Policijska uprava

policijaPrema podacima policijske uprave u Čačku na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodile su se četiri saobraćajne nezgode. Sve četiri nezgode dogodile su se na području Čačka i u njima su dve osoba teže povređene, a jedna osoba je zadobila lakše povrede.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u prethodna 24 časa rođena su dva dečaka, dok je  u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

 

Поделите вести