[rstr_selector]

Oprezno za volanom

Stanje na putevima

Sneg koji je tokom noći povremeno padao na području Kraljeva, Kragujevca, na Kopaonika i u planinskim predelima istočne i južne Srbije uslovio je formiranje manjeg snežnog pokrivača uglavnom na putevima u višim planinskim predelima i doneo zimske uslove vožnje. Snežnih padavina je bilo i u ostalim krajevima Srbije, a sa raskvašenim snegom na kolovozu treba računati na području Ivanjice, Novog Pazara, Požege, Valjeva, kao i na putevima III prioriteta na području Čačka i Užica.
Kolovozi su u nižim predelima samo mokri, ali je hladno pa postoji opasnost od poledice.
Neprohodnih puteva nema i saobraćaj se na autoputevima i glavnim pravcima odvija bez zastoja. Pojačan intenzitet saobraćaja koji je karakterističan za početak radne nedelje, može biti razlog usporenog kretanja vozila. Do 23. novembra saobraćaj će biti malo usporeniji na delu Ibarske magstrale između Ljiga i Rudnika, jer su planirani radovi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije.
Zbog ovakvog vremena biće potrebno više strpljenja za volanom, a vozačima se savetuje da poštuju sva ograničenja u brzini i da na put kreću isključivo sa zimskim gumama.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Loznici, na Gučkom putu, došlo je do kvara na vodovodnoj mreži koji će biti saniran u toku pre podneva. Pored toga, za danas je planirano da se izvode radovi na prevezivanju vodovodnih cevi u Ulici Stanislave Terzić, zbog čega će doći do kratkotrajnog zatvaranja vode u pomenutoj ulici i  ulicama Svetozara Markovića i Koče Anđelkovića. U Gornjem Milanovcu vodosnabdevanje je uredno.

Grejanje

Zbog kvara na pumpi u podstanici bez grejanja je stambena zgrada u Ulici Svetog Save broj 37. U JKP za grejanje „Čačak“ kažu da će kvar biti saniran u toku dana, i dodaju da je u ostalim delovima grada isporuka toplotne energije uredna. U Gornjem Milanovcu će, zbog planiranog isključenja električne energije, od 9.00 do 14.00 časova bez grejanja ostati svi korisinici koji se snabdevaju toplotnom energijom iz kotlarnice u Železničkoj ulici.

Bioprognoza

Očekuju se nepovolјne biometeorološke prilike naročito za astmatičare i osobe sa kardiovaskularnim obolјenjima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i pospanosti. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu, u protekla 24 sata, rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 25 pacijenata, a obavili su i 33 kućne posete. U Gornjem Milanovcu su evidentirana 32 pregleda u Hitnoj pomoći i sedam kućnih poseta. Najviše posla imali su ivanjički lekari koji su obavili preko 100 intervencija. U ordinaciji su pregledali 94 pacijenta, šest puta su izlazili na teren, a pored toga dva pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Policijska uprava

Prethodnog vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica lakše povređena. U Lučanima i Gornjem Milanovcu se dogodila po jedna saobraćajna nezgoda, a u njima nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće do ponoći na gradskom području Čačka, a u Ivanjici do 17 časova.

Поделите вести