Претрага
[rstr_selector]

Oprezno za volanom

Stanje na putevima

Kiša i sneg koji su prethodnog dana padali uslovili su da se saobraćaj odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura može doći do stvaranja poledice, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na putnim pravcima I prioriteta na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara i Valjeva kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara. Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na prioritetnim putnim pravcima, vanrednih zastoja i prekida nema, a na naplatnim rampama prolazi se bez zadržavanja. Još danas je predviđeno da se izvode radovi na potpornom zidu u tunelu Šarani na autoputu u smeru od Ljiga ka Preljini, zbog kojih je zatvorena zaustavna saobraćajna traka. Naizmenično propuštanje vozače i dalje očekuje na putu Cerovac – Kragujevac.
Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja teretnih vozila na našim graničnim prelazima su višesatna. Na izlazu iz zemlje teretnjaci čekaju na graničnom prelazu Kelebija sedam sati, na Horgošu i Batrovcima po pet, na Šidu četiri sata, na graničnom prelazu Bačka Palanka oko tri i na Bogojevu jedan sat.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave juče su u Čačku evidentirane tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povređenih putnika, a povređenih lica nije bilo ni u saobraćajnoj nezgodi koja se juče dogodila u Guči.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovani kvarovi u Ulici 16 u Beljini i u Rakovi kod škole gde je došlo do pucanja cevi, a biće sanirani u toku pre podneva. Kvarova ima i u Gornjem Milanovcu gde će zbog radova na njihovom saniranju od 8.00 do 12.00 sati bez vode biti ulice Hadži Đerina, Mihaila Miljka Radonjića i u deo naselja Parac, a od 09.00 do 16.00 časova u Rajićevoj od Kneza Aleksandra do Železničke, Ilije Birčanina i Vojvode Mišića.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 28 pacijenata u ordinaciji, a 48 puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 20 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta, a ivanjički lekari su imali 66 hitnih intervencija od kojih 55 u ordinaciji, a 11 na terenu.

Bioprognoza

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Pospanost, glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Zbog niskih temperatura neophodno je adekvatno odevanje.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka, a u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen je jedan dečak.

Поделите вести