Oprezno za volanom, krajem dana mogući pljuskovi i jak vetar

Oprezno za volanom, krajem dana mogući pljuskovi i jak vetar

0

Vodosnabdevanje

U ulici 12 u Atenici je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, a za vreme radova na njegovom saniranju moguće je kratkotrajno isključenje vode.
Zbog priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu poslovno-stambenog objekta u ulici Straina Lapčevića, u toku pre podneva će biti zatvorena voda, a vozači i ostali učesnici u saobraćaju treba da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju.
U Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Rada Končara, pa će u pomenutoj ulici voda biti zatvorena od 10 do 14 časova.
A zbog kvara na vodovodnoj mrežido 11 sati bez vode će biti naselju Ivovik u Velereču.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Kod meteoropata mogući su glavobolja, pospanost i bolovi u mišićima. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u toku prethodna 24 sata intervenisala 25 puta na terenu, a 34 pregleda evidentirana su u ordinaciji. Milanovački lekari obavili su 25 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Uprava saobraćajne policije

Tokom vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teško povređeno. U Ivanjici su se dogodile tri nezgode, jedna osoba je izgubila život, a jedno lice je lakše povređeno, dok u saobraćajnoj nezgodi na području Gornjeg Milanovca nije bilo povređenih.
Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje opreznija vožnja uz poštovanje ograničenja brzine kretanja.

Stanje na putevima

Povremeno jači pljuskovi često praćeni vetrom kao i vožnja po vlažnom kolovozu u kombinaciji sa pojačnim saobraćajem su uslovi kada može doći do prekida u saobraćaju, a najčešći uzrok je neprilagođena brzina i nedovoljno odstojanje između vozila.
Zbog rekonstrukcije kolovoza na deonici Pakovraće – Markovica – Užice, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a u satima pojačanog saobraćaja moguće je stvaranje dužih kolona.
Izvode se radovi na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac. Radi se na levoj strani mosta, a saobraćaj se preusmerava na desnu stranu i odvija se dvosmerno.
Obustava saobraćaja na deonici Preko Brdo-Odvraćenica zbog asfaltiranja kolovoza na snazi će biti do 15. jula. Saobraćaj se obustavlja dva puta dnevno po 3 sata.
I dalje se izvode radovi na magistralnom i veoma frekventnom putu između Batočine i Kragujevca gde se radi na izgradnji nove trake i rekonstrukciji postojećih zbog kojih je brzina ograničena na 40 km na čas, a u satima pojačanog saobraćaja moguća su desetominutna zadržavanja.
Grčka je danas zatvorila granične prelaze za naše građane osim za ona neophodna putovoanja za koja je potrebna posebna dozvola. Prema poslednjim informacijama Uprave ganične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza sa Bugarskom, Severnom Makedonijom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom nema dužih zadržavanja, dok su na teretnim ona promenljiva i kreću se u intervalima od 60 do 120 minuta.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR