Oprezno za volanom zbog kiše i mogućih odrona

Oprezno za volanom zbog kiše i mogućih odrona

0
Stanje na putevima

Zbog još jedne promene vremena koja će, prema najavama meteorologa, doneti pljuskove, a samim tim i mokre kolovoze, ali i opasnost od odrona na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure, vozačima će danas biti potrebna dodatna opreznost u vožnji. Zbog početka građevinske sezone na mnogim putevima je potrebno ispoštovati saobraćajnu signalizaciju koja upozorava na izmene u vožnji.
Do 17. aprila od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na odstranjivanju nestabilne stenske mase sklone odronu na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena u Ovčar Banji. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem, sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta. Izvode se radovi i na sanaciji kolovoza na državnom putu Kruševica – Krćevac na deonica kroz Aranđelovac. Tokom radova koji će se izvoditi do 11. aprila u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a u toku su i radovi na pojačanom održavanju i rehabilitaciji deonice Kneževići – Bela Zemlja – Užice gde se u zoni radova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo sobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22 časa na gradskim saobraćajnicama.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Veselina Milikića, moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u ulici od Pigove do Učiteljske ulice. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno.
Zbog kvarova na vodovodnoj mreži do 12 časova doći će do prekida u snabdevanju vodom varošice Takovo i dela naselja Ločevci vodovod prema Bogiću.

HItna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je izlazila 29 puta na teren u toku prethodna 24 sata, a 34 pregleda obavljena su u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu su lekari pregledali 27 pacijenata u službi Hitne pomoći, a obavili su i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Relativno nepovoljne bimeteorološke prilike za većinu hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Izvestan oprez se preporučuje u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR