Претрага
[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Oprezno za volanom zbog kiše i snega u planinama

Stanje na putevima

Prema najavama metreorologa pred nama je promena vremena, susnežica i sneg u planinskim predelima, a kiša će u nižim predelima usloviti mokre kolovoze i smanjenu vidljivost na putevima, saopštili su iz AMSS. S obzirom na to da je pred nama vikend očekuje se pojačan saobraćaj na putevima ka Kopaoniku, Goču, Tari, Zlatiboru i Staroj Planini. Prohodnost puteva ka ovim centrima je dobra, ali je upotreba zimskih guma obavezna. Zbog pojačanog saobraćaja, mokrih kolovoza, sumaglice i magle mogući su zastoji u saobraćaju, pa se vozačima savetuje dodatni oprez.

U toku su radovi na sanaciji potpornog zida na deonici Dići – Preljina, na desnoj kolovoznoj traci auto-puta. Radovi se izvode iz zaustavne trake, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom. Planirano je da ovi radovi traju narednih mesec dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, trenutno nema dužih zadržavanja.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda na putevima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima. Radarske kontrole za danas su planirane u Lipnici gde će biti od 14.00 do 18.00 časova, u Trbušanima od 18.00 do 22.00, dok će na saobraćajnicama u Čačku biti tokom celog dana.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u Železničkoj koloniji kod pošte došlo je do pucanja vodovodne cevi, a za vreme radova na saniranju koji će se obavljati u toku prepodneva, moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima našeg vodosistema snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu će zbog kvarova na vodovodnoj mreži i neophodnih radova na njihovom saniranju, od 8 do 12 sati doći će do prekida isporuci vode ulicama Cerskoj i Sremskog fronta.

Hitna pomoć

Hitne medicinske službe u Čačku i Gornjem Milanovcu imale su ukupno 116 intervencija u toku prethodna 24 sata. U Čačku su lekari pregledali 38 pacijenata u ordinaciji, a 35 na terenu, dok je u milanovačkoj Hitnoj pomoći evidentirano 33 pregleda i 10 kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike imaće nepovolјan uticaj na sve hronične bolesnike, a posebna opreznost savetuje se osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, glavobolјa i nervoza. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Поделите вести