Oprezno za volanom zbog mogućih odrona

Oprezno za volanom zbog mogućih odrona

0
Ilustracija
Stanje na putevima

stanje-na-putevimaSaobraćaj je umerenog intenziteta, a vozačima se savetuje opreznija vožnja jer zbog mogućih pljuskova i dalje postoji opasnost od odrona, koji su najčešći na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Raške, dolinom Drine, ima ih na Đerdapskoj magistrali, a treba biti oprezan u vožnji i između Kokinog broda i Nove Varoši.
Na mnogim deonicama se izvode radovi pa vozače očekuje usporena vožnja kao što je na putu od Čačka ka Užicu gde se na više deonica saobraćaj odvija naizmeničnim propšutanjem vozila   uz upotrebu semafora i povremena zadržavanja od 20 minuta.
S obzirom na to da je turistička sezona u toku promenljiva su zadržavanja kako na ulasku u Srbiju iz pravca Mađarske tako i na izlsku iz Srbije ka Bugarskoj pa su upravo na ovim frekventnijim  graničnim prelazima zadržavanja često promenljiva.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku su se u toku jučerašnjeg dana dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile lakše telesne povrede, a po jedna saobraćajna nezgoda evidentirana je u Gornjem Milanovcu i Ivanjici gde nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole i danas će biti raspoređene na svim frekventnijim saobraćajnicama u Čačku gde će biti do 3 sata posle ponoći.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeU Čačku jutros nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u Gornjem Milanovcu do 15.00 časova bez vode su ulice Zmaj Jovina i Despotovačka, a od 10.00 do 14.00 bez vode će biti Solunska ulica.

Hitna pomoć

hitnaHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 27 puta na terenu, a 39 pregleda je evidentirano u ordinaciji. Milanovački lekari imali su u isto vreme 37 hitnih intervencija od kojih 28 u ambulanti, a osam na terenu, dok je u Ivanjici evidentirano 67 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike danas mogu izazvati tegobe kod astmatičara, nervno labilnih osoba, kao i kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom. Kod meteoropata moguća je pospanost, neraspoloženje i bolovi u kostima i zglobovima. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, četiri devojčice i dva dečaka, a u Gornjem Milanovcu u isto vreme nije rođena ni jedna beba.

 

 

POSTAVI ODGOVOR