[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog mogućih pljuskova i aktuelnih radova

Stanje na putevima

radovi-na-putuSaobraćaj je za sada slabijeg intenziteta, dok se veći prliv vozila očekuje kasnije tokom popodnevnih i večernjih sati kada će najopterećeniji biti autoputevi, frekventniji putni pravci, kao i prilazi većim gradskim sredinama. Ponovni dolazak promenljivih vremenskih prilika praćenih pljsukovima i grmljavinom zahtevaju pažljiviju vožnju, a česte promene vremena pored mokrih kolovoza donose i pojavu odrona.
Mnogobrojni radovi svakodnevno utiču na odvijanje saobraćaja pa vozače na pojedinim deonicama očekuje usporena vožnja, a ima i onih gde je izmenjen režim saobraćaja.
U toku je rehabilitacija nadvožnjaka na obizalznici oko Čačka zbog kojih se saobraćaj iz pravca Užica prema Beogradu preko nadvožnjaka odvija u jednom smeru, uz povremeno propuštanje teretnog i autobuskog saobraćaja iz pravca Beograda ka Užicu. Putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu odvija se od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, bulevarom Oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka. Alternativni pravac za putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu je od petlje u Konjevićima kroz gradske ulice.
Na snazi je izmena režima saobraćaja na deonici Užice – Bela Zemlja zbog opasnosti od odrona u mestu Surduk. Saobraćaj se odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake, do 08. juna.
Od 04. do 08. juna izvodiće se radovi na redovnom održavanju deonice Gornji Milanovac – Preljina uz naizmenično propuštanje vozila od 07.00 do 17.00 časova. U ponedeljak, 04. juna počinju i radovi na sanaciji klizišta kod Vučkovice, na putu Guča – Ivanjica. Radovi će trajati do 10. avgusta, a za to vreme saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Nastavljaju se radovi na periodičnom održavanju na deonici Topola – Rudnik, uz naizmenično propuštanje vozila, dok je  na snazi zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Uprava saobraćajne policije

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrNa putevima u Čačku, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj su tri osobe lakše povređene, a u saobraćajnoj nezgodi koja je evidentirana na području Ivanjice dve osobe su zadobile lakše telesne povrede.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 46 puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 47 pregleda. Ivanjička Hitna pomoć je takođe imala dosta posla s obzirom na to da su lekari u ordinaciji pregledali 64 pacijenta, obavili su pet kućnih poseta, a tri pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu. Nešto manje intervencija bilo je u milanovačkoj hitnoj medicinskoj službi gde su lekari obavili 25 pregleda i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaPromenlјivo i nestabilno vreme može izazvati tegobe kod većine osetlјivih osoba. Hroničnim bolesnicima se savetuje smanjenje fizičkih aktivnosti i većih napora. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji će biti reumatski bolovi, zamaranje i nervoza. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethoda 24 sata rođene su tri bebe, dečak i dve devojčice, dok u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Поделите вести