Oprezno za volanom zbog mokrih kolovoza i moguće poledice

Oprezno za volanom zbog mokrih kolovoza i moguće poledice

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Vozače će danas pratiti promenljivi uslovi vožnje. U nižim predelima mestimično mokri kolovozi zbog povremeno slabe kiše, dok će tokom dana biti susnežice i snega u južnim krajevima Srbije, koji će na ovim putevima donositi i zimske uslove vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Zbog mraza i mokrih kolovoza u višim predelima postoji opasnost od stvaranja poledice. Prvog dana vikenda saobraćaj je van gradova slabijeg intenziteta, i odvija se usporeno jedino na deonicama na kojima se izvode radovi.
Zbog radova na redovnom održavanju vijadukta na obilaznici oko Čačka, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Obustavljen je saobraćaj na mostu preko Kravaričke reke na deonici Lis – Arilje. Alternativni putni pravci vode preko Lučana i Požege, ili Guče i Ivanjice.
Od 8 do 14 časova izvode se radovi na mostu Sušica na deonici od Užica ka Zlatiboru, zbog kojih se vozila se preusmeravaju na obilazni put preko Mačkata.
Zbog radova na sanaciji klizišta u mestu Brežđe, obustavljen je saobraćaj pa vozači koji planiraju put ka Divčibarama iz pravca Mionice, mogu koristitit putni pravac koji vodi preko Divaca, Valjeva i Rajkovića.

Uprava saobraćajne policije

Na teritoriji Čačka i Lučana juče su se dogodile po dve saobraćajne nezgode u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali zbog promenljivih vremenskih prilika, kiše i mogućeg slabog snega, savetuje se oprezna vožnja uz poštovanje saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći obavili su u toku prethodna 24 sata 20 ambulantnih pregleda i 39 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu u toku protekla 24 časa evidentirano je 30 intervencija od kojih 20 u stanici hitne pomoći, a osam na terenu.

Bioprognoza

Usled postepene stabilizacije vremenskih prilika, kod većine hroničnih bolesnika moguće su uobičajene tegobe. Oprez se savetuje nervno labilnim osobama i astmatičarima. Kao meteoropatske reakcije mogući su reumatski bolovi i nesanica. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR