Претрага
[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog najavljene kiše i pojačanog vetra

Stanje na putevima

put_80x80Vozače danas očekuje pravi jesenji dan sa nižim temepraturama, padavinama i olujnim vetrom. Ovakve vremenske prilike doneće više vode na putevima, a očekuje se i povećan broj klizišta i odrona. Pored nepovoljnih uslova za vožnju, oprez je potreban i u zonama gde se izvode radovi.
Na deonici od Tučkova do Sevojna vozila se naizmenično propuštaju uz semaforsku regulaciju i moguća su zadržavnja od 10 do 15 minuta. Radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega-Arilje produženi su do 15. oktobra, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Do 30. oktobra zbog radova na delu Ibarske magistrale između Stepojevca i Lazarevca saobraćaj je  usporen sa mogućim kraćim zadržavanjima, a posebno u satima pojačanog saobraćaja. Naizmenično propuštanje i kraća zadržavanja vozače očekuju i na vijaduktu na obilaznici oko Čačka, kao i na deonici Kragujevac –  Kraljevo u naselju Gruža zbog radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke. Podsećamo i na radove kod Liške stene zbog kojih je saobraćaj obustavljen na deonici Lučani – Guča, a saobraćaj je preusmeren na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Policijska uprava

policijaProteklog vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu, pored pričinjene materijalne štete, niko od putnika nije povređen. Za danas je u Čačku planirana dvadesetčetvoročasovna radarska kontrola.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeNa vodovodnoj mreži u Čačku ima sitnijih kvarova, ali prema informaciji iz čačanskog Vodovoda za vreme radova na njihovom saniranju neće dolaziti do isključenja vode. U Gornjem Milanovcu je do 15.00 časova zbog radova na saniranju kvara bez vode naselje Mlakovac, dok će sela koja se snabdevaju vodom sa bazena Srčanik, Ljutovnica, Kalimanići, Nakučani, Majdan i deo Klatičeva koja su od juče bez vode, zbog problema u saniranju kvara dobiti vodu danas u popodnevnim časovima.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 90 intervencija, a podaci pokazuju da su lekari imali isti broj pregleda u ordinaciji i na terenu, s obzirom na to da su pregledali 45 pacijenata u ambulanti i obavili 45 kućnih poseta. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su imale više posla u ordinaciji gde su obavili 52 pregleda, dok je kućnih poseta bilo devet. Ivanjička hitna pomoć je imala 83 intervencija u ordinaciji, a osam na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti kardiovaskularni bolesnici i astmatičari. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, jedan dečak i dve devojčice, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

 

Поделите вести