[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog najavljenih nepogoda

Stanje na putevima

put_80x80Početak drugog vikenda juna prema najavama meteorologa donosi nestabilne vremenske prilike sa grmljavinom, jakim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Ovakve vremenske prilike u mnogome utiču na otežano odvijanje saobraćaja, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije, zato budite oprezni na putu, držite veće odstojanje između vozila, a u slučaju jakog pljuska ili nevremena zaustavite vozilo na prvom parkingu ili bezbednom mestu pored puta. Česti prelazi sa suvih na mokre kolovoze vozačima stvaraju dodatne probleme zbog kojih povremeno dolazi do prekida i do zastoja u saobraćaju, koji vozače očekuju i na deonicama na kojima ima radova.
Produženi su radovi na deonici Pakovraće-Kratovska stena u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, pa će se do 22. juna vozila naizmenično propuštati uz pomoć semafora.
Zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka izmenjen je saobraćaj pa se iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta vozila naizmenično propuštaju jednom kolovoznom trakom, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, bulevarom Oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Do 25. juna izvodiće se radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac zbog kojih će se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz upotrebu semafora.
Naizmenično propuštanje vozače očekuje i u Vučkovici gde je takođe u toku sanacija klizišta na deonici Guča – Ivanjica, a usporen saobraćaj zbog radova je i na deonici Požega – Divljaka.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrU Omladinskoj ulici kod broja 11 došlo je do pucanja vodovodne cevi, a prema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ kvar će biti saniran u toku prepodneva, dok je u ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom redovno. U Gornjem Milanovcu ovog jutra nema kvarova na vodovodnoj mreži i u toku dana neće biti ni planskih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethoda 24 sata obavili su 32 pregleda u ordinaciji i 37 kućnih poseta. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu su pregledali 20 pacijenata u ambulanti i sedam puta izlazili na teren, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 66 puta od čega šest puta na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaNepovolјna biometeorološka situacija danas može prouzrokovati pojačane tegobe kod svih grupa hronično obolelih, pa im se preporučuje pridržavanje saveta lekara. Kod meteoropata su mogući problemi sa snom, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. Oprez svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sada rođene su dve bebe i to dva dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava

policija-servis-obrU toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, saopštili su iz Uprave saobraćajne policije u Čačku. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenja brzine kretanja.

Поделите вести