[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog najavljenih pljskova

Stanje na putevima

put_80x80Nestabilne vremenske prilike koje tokom dana donose česte promene vremena, naizmenično sunce, pa kišu, a povremeno i jače pljuskove praćene vetrom i gradom utiču na otežano kretanje vozila zbog velike količine vode na kolovozu. Vozačima se savetuje da prilagode vožnju uslovima na putu, a dodatna opreznost biće potrebna na putevima koji prozale kroz stenske useke i klisure zbog učestalih odrona zemlje i kamena. Usporen saobraćaj vozače očekuje na putevima na kojima se izvode radovi. Podsećamo da su nastavljeni radovi na uklanjanja nestabilnih stena kroz Ovčarsko – kablarsku klisuru na deonici Pakovraće – Kratovska stena gde će se do 18. maja od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta.
Počeli su i radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza na na deonica Guča – Kaona (Gornji Dubac) – Mirajići. Radovi će se izvoditi do 18. maja od 08.00 do 17.00 časova, a u zoni radova saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.
Isti režim saobraćaja je na putu između Požege i Arilja zbog rehabilitacije mosta preko Đetinje gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, a usporen saobarćaj vozače očekuje i na putu od Topole ka Rudniku.

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80Vodosnabdevanje u Čačku je uredno, u Konjevićima je registovan manji kvar, ali kako kažu u čačanskom Vodovodu, za vreme radova na njegovom saniranju neće dolaziti do zatvaranja vode. Prema informaciji iz lučanskog Komunalca zbog kvara na pumpi bez vode je zaseok Stevanovići u Negrišorima, a očekuje se da će kvar biti saniran u toku popodneva. U Gornjem Milanovcu su planirani radovi na vodovodonoj mreži zbog kojih će od 8.00 do 12.00 bez vode biti Solunska, a od 9.00 do 12.00 Kragujevačka ulica.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrHitne medicinske službe u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici imale su ukupno 165 intervencija u toku prethodna 24 sata. Čačanski lekari su u ordinaciji pregledali 36 pacijenata i isto toliko na terenu. Milanovačka Hitna pomoć je na terenu intervenisala 11 puta, a u ordinaciji su lekari pregledali 23 pacijenta, dok su u Ivanjici lekari obavili 56 ambulantnih pregleda i tri kućne posete.

Bioprognoza

bioprognozaUsled očekivane biometeorološke situacije pojačane tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom kao i astmatičari. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu malaksalosti, glavobolјe i neraspoloženja. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrČačansko porodilište od juče je brojnije za tri bebe s obzirom na to da su za 24 sata rođeni dva dečaka i devojčica, dok je u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

 

Поделите вести