[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog najavljenih pljuskova

Stanje na putevima

put_80x80Saobraćaj je umerenog inteziteta širom naše zemlje, kako na autoputevima tako i na svim frekventnim saobraćajnicama. Meteorolozi i za danas najavljuju obilnije pljuskove sa grmljavinom koji svakako utiču na bezbedno odvijanja saobraćaja. Sam prelazak na mokre kolovoze zahteva više pažnje jer se po mokrim kolovozima produžava zaustavni put vozila, a oprez je potreban radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Ovakvo vreme donosi brojne odrone na putevima kroz stenske useke, a u planinskim predelima mogući su i nanosi zemlje zbog bujičnih potoka, saopštili su jutros iz AMSS. Razlog za pažljivijom vožnjom su i deonice na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj.

Do 25. juna se izvode radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac zbog kojih se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim saobraćaja je i na deonici Pakovraće – Kratovska stena gde se izvode radovi na kavanju nestabilnih kosina do 22. juna.
Na deonici Užice-Bela Zemlja, u mestu Surduk zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake.

Vozila se naizmenično propuštaju i na deonici Guča – Ivanjica zbog sanacije klizišta u Vučkovici, a usporen saobraćaj zbog radova je i na deonicama Požega – Divljaka i Požega – Arilje. U toku su radovi na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde se saobraćaj do kraja juna odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone na snazi je zabrana kretanja.

Zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka saobraćaj se iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.

Policijska uprava

policijaPrema informacijama iz policijske uprave u Čačku na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 sata dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Dve nesreće su evidentirane na teritoriji Čačka i u njima je jedna osoba izgubila život, a jedna je lakše povređena. Jedna nezgoda se dogodila i u Lučanima, a u njoj nije bilo povređenih. Radarske kontrole, do 14.00 časova, kontrolisaće brzinu kretanja vozila na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjePrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda” zbog kvara na vodovodnoj mreži u Nušićevoj ulici kod broja 10 moguće je kratkotrajno zatvaranje vode do popravke kvara, koji će biti saniran u toku prepodnevnih časova. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu zbog kvara na vodovodnoj mreži moguće je povremeno zatvaranje vode do 13.00 časova u ulicama 1300 Kaplara, Trušova, Mutapova, kao i na vrhu Ulice Miloša Velikog, dok će do 14.00 časova bez vode biti deo naselja Parac.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u protekla 24 sata pregledali 50 pacijenata u ordinaciji i još 38 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 25 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta. Ivanjička Hitna pomoć je intervenisala 52 puta u ordinaciji i četiri puta na terenu, a dva pacijenta su transportovana za Čačak na dalje lečenje.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivana biometeorološka situacija za danas prouzrokovaće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Osobama sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim obolјenjima se savetuje oprez. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja. Povećanje koncentracije se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU porodilištu Opšte bolnice u Čačku u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, i to tri dečaka i tri devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođena je jedna devojčica.

Поделите вести