[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Oprezno za volanom zbog poledice i magle

Stanje na putevima

Danas vozače u nižim predelima očekuju mokri kolovozi jer su meteorolozi najavili povremenu kišu i sneg, a u brdsko planinskim predelima može doći do povećanja snežnog pokrivača. Niske temperture stvaraju poledicu, a dodatan problem u vožnji može biti i magla koja na pojedinim putnim pravcima smanjuje vidljivost na samo 50 metara.
Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta održavanja, deonice na kojima ima snega do 5 cm su Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, Divljaka – Ivanjica – Javor, Podbukovi – Kosjerić – Požega – Arilje – Divljaka, a na ostalim putnim pravcima I, II i III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju na putevima u višim predelima na teritoriji Ivanjice, Čačaka, Požege, Valjeva, Novog Pazara, Užica, Kruševca, Kolubare.
Na pojedinim putevima II i III prioriteta i dalje je na snazi zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima. Odrona ima na putnim pravcima Javor – Sjenica, Adrani – Kraljevo – Raška – Novi Pazar, Mlanča – Studenica – Ušće, Jošanička Banja – Kopaonik, Dobre Vode – Goč – Stanišinci.
Prema podacima uprave granične policije na našim graničnim prelazima nema zdadržavanja za putničkva vozila, dok su na tertnim terminalima zadržavanja duža i povremeno višesatna.

Vodosnabdevanje

Jutros je u Ključkoj ulici u Čačku zatvorena voda kako bi radnici čačanskog Vodovoda mogli da saniraju kvar na mreži. Kvarova ima i u Donjoj Trepči i Prislonici, radovi na saniranju obavljaće se u toku pre podneva kada je moguće da će doći i do isključenja vode u delovima pomenutih sela. U gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži tako da se za sada beleži uredno vodosnabdevanje.

Bioprognoza

Hronični bolesnici mogu i dalјe osećati zdravstvene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Posebna opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i bolova u zglobovima i kostima. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

Hitna pomoć

U čačanskoj hitnoj pomoći lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 18 pacijenata u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 37 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 19 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta. Prem rečima dežurnog lekara u milanovačkoj hitnoj pomoći, juče su pomoć najviše tražili pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom.

 

 

Поделите вести