Претрага
[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog pretpraznične gužve na putevima

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog inteziteta, ali se shodno poslednjem vikendu ove godine očekuju uobičajene pretpraznične gužve unutar gradova, kao i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima i vikend naseljima. Ukoliko naiđete na nepredviđene zastoje ili usporenu vožnju, budite strpljivi i ne ulazite u rizična preticanja i obilaženja kolona. Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine. Iz sektora za naplatu rade sve kako bi ubrzali protok, ali i pored toga može doći do formiranja manjih kolona. Danas će vozačima biti potrebno dosta strpljenja i tolerancije i na našim graničnim prelazima. Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja za putnička vozila su za sada 30 minuta, ali u slučaju promene i dužih čekanja, svakako se savetuje korišćenje manje opterećenih prelaza.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u prethodna 24 sata obavila 75 pregleda, od tog broja 29 u ordinaciji, a 46 na terenu. Lekari gornjomilanovačke Hitne pomoći obavili su 25 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Danas se očekuje nešto povolјnija biometeorološka situacija. Pojačana opreznost se savetuje osobama sa osetlјivim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija se mogu očekivati slabija koncentracija, glavobolјa i nervoza. Kod svih učesnika u saobraćaju neophodan je oprez.

Vodosnabdevanje

U Čačku je vodosnabdevanje danas uredno. Prema informaciji iz Vodovoda, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. Ista informacija stiže i iz Gornjeg Milanovca.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, u Čačku se u prethodna 24 sata dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih. Danas će radarske kontrole biti na teritoriji grada do 22.00 časa.

Поделите вести