[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog otapanja snega

Stanje na putevima

Prema prognozi meteorologa danas i narednih dana se očekuje toplije vreme, a porast dnevnih temperatura doprineće dobroj prohodnosti puteva, međutim naglo otapanje snega pored mokrih kolovoza donosi veliku opasnost od odrona. Najviše ih ima pored Ibra između Kraljeva i Raške, pored Drine od Malog Zvornika ka Ljuboviji, u Ovčar Banji i kroz Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru. Magla i sumaglica otežavaju vožnju u jutarnjim satima pa se vozačima savetuje da imaju pun oprez za volanom uz držanje većeg rastojanja između vozila.
Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, a veći broj vozila unutar gradova, na putevima koji vode ka vikend naseljima i prigradskim mestima, kao i zimskim turističkim mestima očekuje se u drugoj polovini dana jer je pred nama vikend, a počeo je i zimski školski raspust.
Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih čekanja, dok su višesatna zadržavanja i dalje na teretnim terminalima na izlazu iz zemlje u pravcu ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku je u toku prethodna 24 sata evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskom području, a od 12.00 do 15.00 časova u Parmencu.

Vodosnabdevanje

U Preljini kod skretanja za Balugu došlo je do kvara na vodovodnoj mreži, a prema informaciji iz čačanskog vodovoda za vreme radova na njegovoj popravci, moguće je kratkotrajno isključenje vode na pomenutoj lokaciji. Očekuje se da će kvar biti saniran u toku dana.
Na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu nema kvarova, kao ni planiranih isključenja vode.

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku imali su u toku prethodna 24 sata dosta posla na terenu s obzirom na to da su obavili 56 kućnih poseta, a u ordinaciji su pregledali 33 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je evidentirana 41 intervencija od kojih devet na terenu, a 32 u ambulanti, dok su ivanjički lekari u Hitnoj pomoći pregledali 75 pacijenata, a obavili su i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Danas se očekuju relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika, a oprez se naročito savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu razdražlјivosti i poremećaja sna. Preporuka učesnicima u saobraćaju je da povećaju pažnju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica, a u porodilštu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

 

 

Поделите вести