[rstr_selector]

Opreznost hroničnim bolesnicima

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama se i dalјe savetuje opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, neraspoloženja i pospanosti. Dodatna pažnja je neophodna u saobraćaju.

Elektrosnabdevanje

eps malaSnabdevanje električnom energijom u Čačku i Ivanjici se odvija bez većih problema, postojeći sitniji kvarovi biće sanirani u toku prepodneva. U Gornjem Milanovcu zbog radova u trafostanici od 10.00 do 12.00 časova bez struje će biti tunel Savinac na koridoru 11. Ovi radovi neće usloviti prekide u snabdevanju strujom domaćinstvima.
Na području Dragačeva zbog kvara na dalekovodu bez napona su četiri trafostanice u selu Lis, gde je bez struje ostalo oko 70 domaćinstava. Dežurni očekuju da kvar bude saniran do 12 časova.

Vodosnabdevanje
vodaa-servis-obrU čačanskom Vodovodu kažu da su usled pucanja vodovodnih cevi jutros bez vode ulice 669 u Atenici i deo Radnih Brigada kod broja 39. U Gornjem Milanovcu nema većih kvarova na vodovodnoj mreži, a naselje Rudnik će zbog zaleđenih izvorišta i danas imati povremene prekide u vodonsnabdevanju. Prema informaciji iz Komunalnog preduzeća u Lučanima, 140 domaćinstava u Dljinu je bez vode zbog zaleđivanja na delu cevovoda koji vodi ka tom selu. Ekipe će u toku dana pokušati da saniraju kvar.
U Ivanjici, zbog kvara na vodovodnoj mreži do 10.00 sati bez vode će biti ulice Boška Petrovića, Javorska, deo Ulice Milojice Nikolića, oko kružnog toka i deo Šljivića iznad sekcije.
Hitna pomoć

hitna-pomocPomoć lekara u čačanskoj Hitnoj medicinskoj službi u toku prethodna 24 sata zatražilo je 29 pacijenata, dok su medicinske ekipe na terenu intervenisale 59 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta. Najviše su se javljali hronični bolesnici, ali je i dalje povećan broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima sličnim gripu.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodnog dana rođene su četiri bebe, tri devojčice i jedan dečak.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrGradske toplane i kotlarnice u Čačku isporuku toplotne energije vrše bez većih problema. Javnom komunlanom preduzeću za Grejanje „Čačak“ povremeno se javljaju građani sa primedbom da stanovi nisu dovoljno topli, ali to sve zavisi od izolacija na stambenim zgradama, kažu u ovom preduzeću i dodaju da se stanovi greju do ponoći i da će takav režim potrajati dok temperature budu ekstremno niske. Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu i Lučanima funkcioniše bez problema.

Saobraćajna policija

policija znacka malaU Čačku je juče evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole i danas će biti raspoređene na gradskim saobraćajnicama u Čačku od 8.00 do 16.00 časova dok na ostalim putevima koje kontroliše Odeljenje čačanske saobraćajne policije neće biti radarske kontrole.

Putevi

puteviPutevi na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Guče i Lučana su uglavnom prohodni. U višim predelima i seoskim područjima snega ima u raskvašenom stanju do 5 santimetara.
Saobraćaj se na prevoju Rudnik obavlja bez zastoja, snega na kolovozu nema, a zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima je moguća poledica pa se vozačima savetuje opreznija i sporija vožnja. U Ivanjičkoj opštini su svi putevi prohodni. Visina snega na putevima u nižim predelima je do 5 cm, a u višim od 5 do 10 cm. Upotreba zimske opreme je obavezna, u planinskim predelima Ivanjice i dalje je na snazi zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleparima.

Поделите вести