Opština Čajetina potpisala predugovor o kupovini centra Wai Tai

Opština Čajetina potpisala predugovor o kupovini centra Wai Tai

Rukovodstvo čajetinske opštine će za vlasništvo nad ovim centrom platiti oko milion i 600 hiljada evra, a cilj je da se u kratkom roku ispune uslovi za organizaciju dvoranskih sportova na Zlatiboru

0

Juče je u Portorožu potpisan predugovor o kupoprodaji Sportsko–turističkog centra Wai Tai na Zlatiboru. Dokument su potpisali Vida Gaberc, stečajna upravnica ovog centra i Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina.

Rukovodstvo čajetinske opštine će za vlasništvo nad ovim centrom platiti oko milion i 600 hiljada evra, a Milan Stamatović kaže da ovo nije prvi pokušaj kupovine sportske hale na Zlatiboru koja je bila u vlasništvu slovenačke firme Rašica Point.

– Opština Čajetina je više puta pokušavala da kupi sportsku halu na Zlatiboru koja je građena privatnim sredstvima. Kada je kompanija koja je izgradila halu i čitav taj kompleks bankrotirala, mi smo im izneli našu ponudu za kupovinu. Od momenta kada je hala stavljena u prodaju, naša opština je svaki put učestvovala naraspisanom konkursu za kupovinu iste. Mislim da smo svima poslali jasnu poruku da Čajetina želi da uvrsti ovu halu u turističku ponudu i da je zaštiti od propadanja, kaže Stamatović.

Cilj opštine je razvoj sportskog turizma

On ističe da opština Čajetina ima cilj da na Zlatiboru razvije sportski i rekreativni turizam, kao i da organizuje takmičenja u dvoranskim sportovima.

– Bez ove hale mi ne bismo mogli da očekujemo dolazak ozbiljnih sportskih ekipa. Poznato je i da imamo nedovršenu priču oko  školske sale na Zlatiboru koja ispunjava sve uslove za rad, ali Ministarstvo građevinarstva iz nekih razloga, koji su verovatno političke prirode, koči realizaciju tog projekta već 5 godina. Nadamo se da ćemo i to uspeti da rešimo i da će Zlatibor dobiti još jedan sportski objekat. Ono što je važno jeste da mi imamo dovoljno smeštajnih kapaciteta i da ćemo u vrlo kratkom roku uspeti da ispunimo sve uslove što se tiče organizacije dvoranskih sportova, objašnjava Stamatović.

 

POSTAVI ODGOVOR