Opština Knić dobitnik priznanja za promociju turizma

Opština Knić dobitnik priznanja za promociju turizma

Treća nagrada za razglednicu sa motivima gružanskog kraja na Međunarodnom festivalu "Kofer slova"

0
Foto: TO opštine Knić

Turistička organizacija opštine Knić imala je mnogo posla ove godine u organizovanju manifestacija koje su privukle kako domaće tako i strane turiste, a rezultat rada u ovoj oblasti došao je u vidu vrednog priznanja za promociju turizma.

– Na 15. Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova” nedavno održanom u Kruševcu, Turistička organizacija opštine Knić je dobila Bronzani kofer, tj. osvojila je treće mesto za najlepšu razglednicu. Na konkursu za najlepšu publikaciju učestvovalo je oko 40 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva. Na razglednici su prikazani motivi gružanskog kraja na kome se nalaze prirodne lepote, arhitektura i narodna tradicija. Autori pomenute razglednice su fotografi iz Srbije koji su učestvovali na manifestaciji ,,Foto safari“, a nju organizujemo svake godine u maju u Borču. Ona okuplja veliki broj fotografa iz zemlje i inostranstva a ove godine bilo ih je 70. Zahvaljujući njoj, mi dobijamo veliki broj fotografija i imamo pravo da ih koristimo za promociju i Turističke organizacije Knić i opštine Knić, rekla je Dragica Ilić, direktorka Turističke organizacije ove opštine.

Foto: TO opštine Knić
TO opštine Knić na Međunardnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu 

Posetioci Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu mogu očekivati i ponudu TO opštine Knić.

-Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu održaće se od 22. do 24. novembra a TO opštine Knić imaće svoj štand, tako da će moći da predstavi svoju turističku ponudu. Mi ćemo se usmeriti na seoski turizam jer se početak ovog tipa turizma u Srbiji vezuje upravo za knićanski kraj sedamdesetih godina prošloga veka.

Evropsko prvenstvo u pecanju iz kajaka na Knićkom jezeru 

Kad je reč o sportskim manifestacijama, opština Knić ima zanimljivu ponudu za ljubitelje ribolova.

-Letnja sezona bila je sadržajna. U septembru smo imali takmičenje u pecanju iz kajaka. Ono je jedinstveno jer se održava samo u Kniću kada je u pitanju teritorija Srbije. To je Šesto Evropsko prvensto u pecanju iz kajaka i ono predstavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Na njemu je učestvovalo 50 takmičara iz 15 evropskih zemalja. Oni su se takmičili u pecanju u odnosu na dužinu ribe a ne po količini upecane ribe. Takmičenje, takođe, podrazumeva da može da se peca po čitavom jezeru, rekla je direktorka TO opštine Knić.

Radovi sa likovne kolonije ,,Gružanska jesen“ na izložbi u Srednjoj stručnoj školi u Kragujevcu

Juče je u Srednjoj stručnoj školi u Kragujevu, tj. bivšoj Politehničkoj školi, otvorena izložba slika sa likovne kolonije ,,Gružanska jesen“. Ova škola, inače, ima galeriju koja se zove ,,Više od galerije“ i u njoj će u toku naredne dve nedelje biti izloženo 20 radova. U pitanju su umetnička dela naslikana na 24. likovnoj koloniji koja se organizuje na obali Gružanskog jezera početkom septembra svake godine. Ove godine, učestvovalo je 15 autora od koji su troje iz Rusije dok je njih dvanaestoro iz Srbije.

POSTAVI ODGOVOR