[rstr_selector]

Opština Lučani traži rešenje za Industrijski kombinat u Guči

Industrijski kombinat u Guči već nekoliko meseci ima problema u poslovanju zbog čega je došlo i do smanjenja broja radnika. Vesna Stambolić, predsednica Opštine Lučani, kaže da lokalna samouprava pokušava da reši ovaj problem kako bi se proizvodnja flotacionih kugli, osnovnog proizvoda ovog kombinata, što pre pokrenula.
– Problemi u Kombinatu su vezani sa nemogućnošću plasiranja flotacionih kugli čiji je glavni kupac RTB Bor. Ono što predstavnici lokalne samouprave mogu da urade je da kroz neke lične kontakte pronađu način da preporuče ovaj kolektiv, koji je godinama pravio dobre i kvalitetne kugle koje su bile plasirane upravo u RTB Bor, rekla je Vesna Stambolić.
Ona kaže da je došlo je do smanjenja broja radnika zbog zastoja u proizvodnji i dodaje da će nastaviti da razgovara sa relevantnim institucijama i vlasnikom Kombinata.
– Kao predsednik opštine nastaviću da tražim rešenje i neću stati sa pitanjima, molbama i kontaktima jer dosadašnji pregovori nisu  urodili plodom. Ne bih sada pominjala imena, ali moji razgovori su bili sa svim onim relevantnim činiocima koji mogu da utiču da se ovaj problem reši. Ovih dana treba da održim sastanak i sa gospodinom Gordićem koji je vlasnik Industrijskog kombinata i sa još nekim ljudima koji su zainteresovani da pomognu da se ovaj kolektiv pokrene, ističe Vesna Stambolić.
Ona je izrazila nadu da će ovoga puta razgovori biti  uspešniji nego dosadašnji i da će se uskoro ponovo pokrenuti proizvodnja flotacionih kugli u Guči.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *