Претрага
[rstr_selector]

Opštinskom karticom plaćao sebi gorivo

Zbog povrede radnih obaveza, odnosno zbog zloupotrebe kreditne kartice Opštine Gornji Milanovac prilikom kupovine goriva, protiv vozača Opštinske uprave u Gornjem Milanovcu Gorana J. (37) pokrenut je disciplinski postupak.

Utvrđeno je da je on uzimao gorivo sa pumpe sa opštinskom kreditnom karticom, a bez putnog naloga.

Vozaču su oduzeti ključevi, kreditna kartica i saobraćajna dozvola, a nadležna Opštinska uprava za zajedničke poslove ceo slučaj prijavila je policiji.

Načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović kaže da je nepravilnost utvrđena za decembarski račun, a da je na nadležnim istražnim organima da utvrde koliko je ovaj vozač oštetio opštinski budžet:

– Posle utvrđenih nepravilnosti u računu koji je stigao sa “Eko pumpe” za plaćanje goriva za decembar prošle godine, utvrđeno je da je shodno Zakonu o radnim odnosima i državnim organima došlo do teže povrede radne obaveze i u skladu sa tim pokrenut je disciplinski postupak protiv ovog vozača opštinske uprave. Istražni organi trebalo bi da utvrde koliko je oštećen opštinski budžet, kao i to da li ima elemenata krivičnog dela – kaže načelnica Petrović.

Prema rečima načelnice Gorice Petrović, Opštinska uprava može samo da vodi disciplinksi postupak i da izrekne mere po zakonu.

– Ranije se nisu događale ovakve zloupotrebe, nismo ih primećivali. Svi računi stižu preko pisarnice u Odeljenje za privredu i finansije i ti računi se kontrolišu pre nego što stignu na plaćanje – objašnjava Petrovićeva.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Хроника

Uhapšeni kradljivci automobila

24.12.2018
Вести | Хроника

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

21.11.2018